• 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Προκλήσεις και από τους Γκρίζους Λύκους του Μπαχτσελί, θέλουν τα… Δωδεκάνησα – Προπαγάνδα και με το Καστελόριζο

 Προκλήσεις και από τους Γκρίζους Λύκους του Μπαχτσελί, θέλουν τα… Δωδεκάνησα – Προπαγάνδα και με το Καστελόριζο

People gather in front of the Hagia Sophia or Ayasofya, after a court decision that paves the way for it to be converted from a museum back into a mosque, in Istanbul, Turkey, July 10, 2020. REUTERS/Murad Sezer

Σταματημό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις, που φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν τα… Δωδεκάνησα, ενώ στη γείτονα γίνεται λόγος για παράνομη στρατικοποίηση της περιοχής του Καστελόριζου.

Συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας- Τουρκίας στο ΝΑΤΟ- Θέμα αποχώρησης του Oruc Reis θα θέσει η Αθήνα

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Εκδήλωση-πρόκληση ετοιμάζουν για αύριο Τετάρτη στη Σμύρνη οι «γκρίζοι λύκοι», σύμφωνα με το enikos.gr. Συγκεκριμένα, οι υποστηρικτές του κόμματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί που είναι ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, προγραμματίζουν πορεία με την οποία θα ζητούν να δοθούν τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία. Μία πορεία που μόνο τυχαία δεν γίνεται στις 9 Σεπτεμβρίου, καθώς είναι η ημέρα που οι οι δυνάμεις του Κεμάλ εισήλθαν το 1922 στη Σμύρνη και ξεκίνησε ο διωγμός του κατά κύριο λόγο ελληνικού, αλλά και αρμενικού πληθυσμού της πόλης.

Στο πλαίσιο της πορείας, εκπρόσωποι του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων από τους 81 νομούς της Τουρκίας θα συγκροτήσουν 12 επιτροπές, μία για κάθε ένα από τα Δωδεκάνησα και θα πραγματοποιήσουν πορεία από το κέντρο της Σμύρνης προς την παραλία, στο σημείο, όπως λένε, έριξαν οι Τούρκοι τον ελληνικό στρατό στη θάλασσα.

«Η Ελλάδα και τα σκληρά αφεντικά που βρίσκονται από πίσω της δυναμιτίζουν το καθεστώς των Δωδεκανήσων στην προσπάθειά τους να πολιορκήσουν την Τουρκία. Τεκμηριώνουν το κενό στο καθεστώς ιδιοκτησίας τους. Η Τουρκία έχει στα Δωδεκάνησα δικαιώματα, λόγο, μνήμες, ανεξίτηλα ίχνη. Λαμβάνοντας υπόψη τι συνέβη από το 1912 έως σήμερα, είναι εντελώς αντίθετο με το εθνικό πνεύμα να αρνηθούμε και να παραμελήσουμε τα δικαιώματά μας στα Δωδεκάνησα» αναφέρει σε άκρως προκλητικό ύφος ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Τα νησιά αυτά αφαιρέθηκαν από εμάς μας με τρόπο άδικο, ανήθικο και παράνομο. Το καθεστώς το Δωδεκανήσων πρέπει να επανεξεταστεί. Το πρόβλημα του Αιγαίου που έχουμε με την Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μία άλλη διάσταση που έλαβε το πρόβλημα των Δωδεκανήσων» συμπλήρωσε ο πολιτικός σύμμαχος του Ερντογάν, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε ότι «σε πρώτη φάση στόχος μας είναι στις εννέα του ένατου μήνα την ενάτη ώρα, δηλαδή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, να κάνουμε μία πορεία αποφασιστικότητας για την ανεξαρτησία, στο σημείο που ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα στη Σμύρνη, έχοντας 81 (σ.σ. όσοι οι νομοί της Τουρκίας) συντρόφους ιδεαλιστές σε καθεμία από τις δώδεκα επιτροπές που θα εκπροσωπούν τα Δωδεκάνησα».

«Πιστεύω ότι οι νέοι Τούρκοι νέοι ιδεαλιστές (Γκρίζοι Λύκοι) θα συνεισφέρουν με ενθουσιασμό στην απαραίτητη προετοιμασία και εργασία από σήμερα», υπογράμμισε και κατέληξε: «Να θυμάστε ότι εάν εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας, θα χάσουμε την τιμή μας. Η τιμή, από την άλλη πλευρά, είναι η ψυχή του έθνους, η εγγύηση της ύπαρξής του, είναι ζήτημα επιβίωσης και υπερηφάνειας».

Επίθεση προπαγάνδας για το Καστελόριζο

Στο… κάδρο της τουρκικής παράνοιας, παραμένει το Καστελόριζο. Σύμφωνα με το Open, είτε από στεριά, είτε από θάλασσα αλλά ακόμα και με παραπέντε Τούρκοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να μεταδώσουν τα περί τάχα παράνομης στρατικοποίησης της περιοχής, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του καναλιού.

Στα προβοκατόρικα ρεπορτάζ τους αναζητούν Έλληνες στρατιώτες είτε με τηλεοπτικά πλάνα, είτε με φωτογραφίες, ώστε να στηρίξουν όσα ψευδώς υποστηρίζει η τουρκική κυβέρνηση περί παράνομης στρατκοποιήσης στο Καστελόριζο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι ΤΡΤ μεταφέρει θολές εικόνες από Ελληνες στρατιώτες να επισκευάζουν κεραία στο νησί, ενώ σε άλλο θέμα, ρεπόρτερ πάνω σε παραπέντε μεταδίδει ότι φέρι μποτ κινούνται στην περιοχή γεμάτα Ελληνες στρατιώτες!

«Θέλει με κάθε τρόπο να δημιουργήσει φόβο στην Ελλάδα ότι μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να καταληφθεί το Καστελόριζο ώστε να μας σύρει σε μία διαπραγμάτευση» είπε στο Open Tv, o διεθνολόγος, Γιώργος Φίλης.

Πηγή: enikos.gr – ethnos.gr