• 1 Αυγούστου, 2021

Πόσοι είναι τελικά οι βουλευτές που δεν έχουν εμβολιασθεί;- Πληροφορίες ότι είναι τρεις από τη Ν.Δ

 Πόσοι είναι τελικά οι βουλευτές που δεν έχουν εμβολιασθεί;- Πληροφορίες ότι είναι τρεις από τη Ν.Δ

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη φημολογία για βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού επειδή έτσι της είπε ο πνευματικό της. Οι φήμες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους δέκα βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι και βουλευτής της ΝΔ.
Ωστόσο, αξιόλογο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά ο λόγος. Όπως γράφει η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής» «η βουλευτής δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί έτσι της είπε ο πνευματικός της».

Όπως επισημαίνει η στήλη «με τους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους να έχουν ήδη ξεκινήσει νομίζω πως η συγκεκριμένη πληροφορία χρειάζεται αποσαφήνιση».

Όπως πληροφορείται, ωστόσο, το Libre, ακριβέστερα πρόκειται για δύο γυναίκες βουλευτές της Ν.Δ που έχουν αποφύγει έως τώρα να εμβολιαστούν. Για την μία που εκλέγεται στην Βόρεια Ελλάδα δεν τίθεται ζήτημα…άρνησης, καθώς υποβάλλεται σε μία ιατρική διαδικασία και έχει δεχθεί σύσταση των γιατρών να καθυστερήσει τον εμβολιασμό μέχρις ότου αυτή ολοκληρωθεί. Η βουλευτής έχει δηλώσει σε συνομιλητές της πως αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι γιατροί θα προσέλθει κανονικά να εμβολιασθεί.

Η δεύτερη περίπτωση βουλεύτριας, ωστόσο, που είναι γνωστή στους κόλπους της Κ.Ο της Ν.Δ αφορά κανονικά περίπτωση “αρνήτριας” που έχει, μάλιστα, επηρρεαστεί από εκκλησιαστικούς κύκλους. Η βουλεύτρια, γόνος γνωστής οικογένειας, εκλέγεται στην Αττική (θεωρείται από τις πλέον διακριτικές έως και “σιωπηρές” παρουσίες στην Βουλή) είναι γνωστή για την στενή σχεση της με την Εκκλησία, κάποιοι λένε, δε, και με κάποιους γνωστούς θύλακες θρησκοληψίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και άλλα μέλή της οικογένειάς της δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από την πλευρά του, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο Γιάννης Μπούγας ζήτησε από τους βουλευτές που κάνουν το εμβόλιο να καταθέτουν δημοσίως τα διαπιστευτήριά τους αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία στα social media.

Πόσοι είναι οι μη εμβολιασμένοι βουλευτές;

Μέχρις ώρας, πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με τους βουλευτές που δεν έχουν εμβολιασθεί. Οι φήμες φουντώνουν, ωστόσο, και αναφέρουν πως δεν είναι τελικά μόνο ο Παύλος Πολάκης που δήλωσε πως θα καθυστερήσει τον εμβολιασμό του, ούτε οι βουλευτές του Κυριάκου Βελόπουλου που ως κόμμα έχουν σταθεί απέναντι στους εμβολιασμούς.

Η Σοφία Γιαννακά στο iefimerida.gr αποκαλύπτει πως τελικά οι βουλευτές της Ν.Δ που αρνούνται να εμβολιασθούν είναι τρεις!

Γράφει συγκεκριμένα: “…στο μέτρημα βρίσκω πάνω από δέκα αρνητές βουλευτές. Στη λίστα βρίσκεται σίγουρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος δηλώνει, δημόσια, περήφανος αρνητής και προπαγανδίζει κάτι περίεργες ιστορίες με φάρμακα. Πολάκης, über alles, ήταν φυσικά στάχτη στα μάτια οι πρόσφατες παραινέσεις Τσίπρα, στον απείθαρχο Κρητικό. Ως γιατρός, ο κ. Πολάκης, κανονικά, θα πρέπει να υποχρεωθεί τώρα να εμβολιαστεί. Αλλά και ως βουλευτής, τι φταίνε όσοι τον συναντούν ή του σφίγγουν το χέρι να κολλήσουν Δέλτα;

Προσθέτω στη λίστα των αρνητών και τους δέκα βουλευτές του Κυριάκου Βελόπουλου, αν υποθέσουμε ότι όλοι ακολουθούν το παράδειγμα τού «δεν κάνω το εμβόλιο για να μη γίνω πειραματόζωο». Φτάνουμε αισίως τους έντεκα ανεμβολίαστους πατέρες του έθνους. Θα κριθούν, φυσικά, στις προσεχείς εκλογές και από τα τότε αποτελέσματα θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και για τους ψηφοφόρους τους.

Οι δικές μου πληροφορίες λένε, ωστόσο, ότι υπάρχουν και τρεις βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αρνούνται, ως σήμερα, να εμβολιαστούν. Οι δύο επικαλούνται την πίστη στην Ορθοδοξία, για τον τρίτο, σχετικά νεαρό βουλευτή επαρχίας, δεν γνωρίζω τον λόγο. Κανείς δεν έχει αναφέρει πρόβλημα υγείας, βάζουν μπροστά τις πεποιθήσεις τους.

Αναμφίβολα, εφόσον ευσταθούν οι σχετικές πληροφορίες ανακύπτει σοβαρό θέμα για την Κ.Ο της Ν.Δ και για την κυβέρνηση που έχει “σηκώσει” το θέμα Πολάκη, ενώ έχει στις τάξεις της τρεις “αρνητές”. Θα ισχύσουν, άραγε, για τους βουλευτές αυτούς ότι έχει αποφασίσει να ισχύει η κυβέρνηση για τους μη εμβολιασμένους;

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.