• 12 Ιουλίου, 2021

“Καθημερινή”: Βουλεύτρια της ΝΔ δεν κάνει το εμβόλιο επειδή “το είπε ο πνευματικός της”- Το παρασκήνιο

 “Καθημερινή”: Βουλεύτρια της ΝΔ δεν κάνει το εμβόλιο επειδή “το είπε ο πνευματικός της”- Το παρασκήνιο

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη φημολογία για βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού επειδή έτσι της είπε ο πνευματικό της. Οι φήμες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους δέκα βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι και βουλευτής της ΝΔ.

Ωστόσο, αξιόλογο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά ο λόγος. Όπως γράφει η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής» «η βουλευτής δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί έτσι της είπε ο πνευματικός της».

Όπως επισημαίνει η στήλη «με τους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους να έχουν ήδη ξεκινήσει νομίζω πως η συγκεκριμένη πληροφορία χρειάζεται αποσαφήνιση».

Όπως πληροφορείται, ωστόσο, το Libre, ακριβέστερα πρόκειται για δύο γυναίκες βουλευτές της Ν.Δ που έχουν αποφύγει έως τώρα να εμβολιαστούν. Για την μία που εκλέγεται στην Βόρεια Ελλάδα δεν τίθεται ζήτημα…άρνησης, καθώς υποβάλλεται σε μία ιατρική διαδικασία και έχει δεχθεί σύσταση των γιατρών να καθυστερήσει τον εμβολιασμό μέχρις ότου αυτή ολοκληρωθεί. Η βουλευτής έχει δηλώσει σε συνομιλητές της πως αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι γιατροί θα προσέλθει κανονικά να εμβολιασθεί.

Η δεύτερη περίπτωση βουλεύτριας, ωστόσο, που είναι γνωστή στους κόλπους της Κ.Ο της Ν.Δ αφορά κανονικά περίπτωση “αρνήτριας” που έχει, μάλιστα, επηρρεαστεί από εκκλησιαστικούς κύκλους. Η βουλεύτρια, γόνος γνωστής οικογένειας, εκλέγεται στην Αττική (θεωρείται από τις πλέον διακριτικές έως και “σιωπηρές” παρουσίες στην Βουλή) είναι γνωστή για την στενή σχεση της με την Εκκλησία, κάποιοι λένε, δε, και με κάποιους γνωστούς θύλακες θρησκοληψίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και άλλα μέλή της οικογένειάς της δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από την πλευρά του, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο Γιάννης Μπούγας ζήτησε από τους βουλευτές που κάνουν το εμβόλιο να καταθέτουν δημοσίως τα διαπιστευτήριά τους αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία στα social media.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, the caller.gr