• 31 Ιουλίου, 2021

Πώς ξεκίνησε η διασπορά του κοροναϊού στην Ίο

 Πώς ξεκίνησε η διασπορά του κοροναϊού στην Ίο

Τα τελευταία 24ωρα στο νησί των Κυκλάδων προέκυψαν θετικά κρούσματα κοροναϊού προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές που άμεσα άρχισαν να αναζητούν το πώς ξεκίνησε η διασπορά.

Όπως είπε μιλώντας στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ίου, Γκίκας Γκίκας όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν περίπου 1.000 άτομα που τελείωσαν τις Πανελλήνιες έφτασαν στο νησί, το οποίο να σημειωθεί ότι φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του και προτιμάται από νεαρά άτομα.

«Δυστυχώς από την πρώτη ημέρα άρχισαν τα κρούσματα στα παιδιά ηλικίας 18 ετών με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά. Χθες αναχώρησε το τελευταίο γκρουπ με τα ύποπτα κρούσματα, ενώ τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στο νησί μεταφέρθηκαν στα ξενοδοχεία καραντίνας, μαζί με τις στενές επαφές τους. Ευτυχώς ο ιός δεν εισχώρησε στον μόνιμο πληθυσμό, καθώς το 90% των κατοίκων έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας.

Όπως καταλήγει ο ίδιος, το νέο μέτρο για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού από τους μη εμβολιασμένους για την άφιξή τους στα νησιά αναμένεται να φανεί «κλειδί» στο μέλλον προκειμένου να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά.