Πολίχνη: Εντοπίστηκε η πηγή του περίεργου ήχου (vid)

 Πολίχνη: Εντοπίστηκε η πηγή του περίεργου ήχου (vid)

Αν και κατά την πρώτη αυτοψία της ΕΥΑΘ στην περιοχή των Μετεώρων, όπου εντοπίζεται η πηγή του μεταμεσονύκιου θορύβου που κρατά ξύπνιους για ώρες τους κατοίκους, δεν εντοπίστηκε το πρόβλημα, ωστόσο, χθες, πηγές της εταιρείας ύδρευσης ανέφεραν πως βρήκαν δυσλειτουργία σε κάποιο σωλήνα.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της ΕΥΑΘ αλλά και μέλη της διοίκησης ξεκίνησαν την έρευνα λίγο πριν τις 12 το βράδυ μέσα στο υδραγωγείο, ενώ μετά τη 1 αποχώρησαν χωρίς να αναφέρουν κάτι στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να ενημερωθούν. Όπως αναφέρει το thessoday.gr, αμέσως μετά μετέβησαν στη δεξαμενή στην περιοχή της Πολίχνης όπου διαπιστώθηκε από τις πρώτες εκτιμήσεις όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr, από πού προέρχεται ο ήχος.

«Σε απόσταση 2 χλμ από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως εντοπίζεται η πηγή του ήχου. Έκανε το συνεργείο δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα» αποκάλυψαν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr.

Πηγή φωτό: ThessToday.gr

Παναγιώτης Δρίβας