Μυστήριο: Από πού προέρχεται ο περίεργος ήχος στην Πολίχνη; (vid)

 Μυστήριο: Από πού προέρχεται ο περίεργος ήχος στην Πολίχνη; (vid)

Πριν από 1,5 μήνα στα Μετέωρα της Πολιχίνης κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν παράπονα για έναν δυνατό, επαναλαμβανόμενο θόρυβο, ο οποίος ακούγεται από τη γη, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια.

Τα παράπονα των κατοίκων προς τους αρμόδιους φορείς άρχισαν όταν διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος ήχος δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ. Διαπιστώθηκε δε, ότι ο θόρυβος είναι πιο έντονος σε συγκεκριμένα τρία σημεία:

  • Στο Υδραγωγείο της περιοχής
  • και στις διασταυρώσεις των δρόμων, Ακροπόλεως με Κηφισίας και Κηφισίας με Καλαμπάκας.

Όσο περνούσαν, όμως, οι εβδομάδες και λύση δεν βρισκόταν, δεκάδες κάτοικοι έβγαιναν μετά τη 1 το βράδυ στους δρόμους της περιοχής για να ακούσουν το περίεργο φαινόμενο. Πλέον, διανύουμε την έκτη εβδομάδα και κανείς από τους αρμόδιους δεν μπορεί να πει με ακρίβεια από πού προέρχεται ο ήχος, σε τι οφείλεται και πώς θα διορθωθεί το πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΥΑΘ έχει πραγματοποιήσει ελέγχους στους αγωγούς της, διαπιστώνοντας πως ο ήχος δεν προκαλείται από τα δικά της συστήματα.

Από την πλευρά του Δήμου Παύλου Μελά, η έρευνα συνεχίζεται, ενώ όπως τονίζει στο Ieidiseis ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Σάκης Λαζαρίδης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ όσο και με την εταιρεία Φυσικού Αερίου. «Το ερευνούμε και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους παρόχους που διαθέτουν σωληνώσεις στην περιοχή», λέει, υποστηρίζοντας πως το πρόβλημα προέρχεται από το Υδραγωγείο. «Πιθανολογούμε πως έχει σχέση με την ΕΥΑΘ και ένα μεγάλο υδραγωγείο που βρίσκεται κοντά, από όπου ακούγεται και ο θόρυβος. Διαθέτει εξοπλισμό, όπου το νερό περνά με μεγάλη πίεση και ειδικά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, όταν δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση», τονίζει στο Ieidiseis.gr. Καταλήγει λέγοντας πως έχει δρομολογηθεί εκ νέου αυτοψία με την ΕΥΑΘ.

Την ίδια ώρα δεκάδες κάτοικοι, αλλά και τηλεοπτικά συνεργεία συνεχίζουν να συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στα επίμαχα σημεία, προσπαθώντας να ανακαλύψουν κάτι που θα τους οδηγήσει στην πηγή του ήχου.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Βασίλης Μέλφος, σύμφωνα με το thesstoday, επισκέφθηκε το σημείο το βράδυ της Παρασκευής, 14 Ιανουαρίου και απέκλεισε το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο.

«Ήταν πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο ήχος ακουγόταν από διάφορα σημεία επί της οδού. Στο σημείο που βρισκόμασταν αντιληφθήκαμε ότι τρανταζόταν το έδαφος. Συγκεκριμένα, έβαλα το αυτί μου στο έδαφος, αφουγκράστηκα και γινόταν ένα χάος από κάτω. Χτυπούσε πολύ δυνατά. Αυτό συνέβαινε σε όλο το μήκος του δρόμου από την Κηφισίας με Ακροπόλεως μέχρι Κηφισίας με Παπαφλέσσα. Υπάρχουν πολλά σκάμματα εκεί και όπου να περπατούσες παράλληλα στο πεζοδρόμιο ακουγόταν έντονα. Η αντήχηση, μάλιστα, ακουγόταν μέχρι το αντλιοστάσιο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό των αγωγών του φυσικού αερίου και του νερού που πρέπει να ελεγχθεί από τους αρμόδιους φορείς», ανέφερε στο ThessToday.gr ενώ τόνισε ότι αποκλείστηκε το γεωλογικό φαινόμενο.

Σχετικά Άρθρα