• 30 Οκτωβρίου, 2020

Ποια είναι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών – Τα 8 χτυπήματα της οργάνωσης (vid)

 Ποια είναι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών – Τα 8 χτυπήματα της οργάνωσης (vid)

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, μέλη της οποίας συνελήφθησαν σήμερα από την Αντιτρομοκρατική, πρωτοεμφανίστηκε το 2013. Όλο το χρονικό με τα 8 χτυπήματά της.

Επιχείρηση αντιτρομοκρατικής: Συνεργάτης του Παλαιοκώστα φέρεται να είναι ο ένας από τους συλληφθέντες

Η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης έγινε τον Ιανουάριο του 2013 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.

Ακολούθησαν οι πυροβολισμοί στην οικία του τότε Γερμανού πρεσβευτή στα Χαλάνδρι, την ώρα που βρισκόταν εντός η οικογένειά του. Μάλιστα μία από τις σφαίρες είχε καρφωθεί στον τοίχο του δωματίου της κόρης του Γερμανού διπλωμάτη.

Τον Ιανουάριο του 2014 η ΟΛΑ είχε εξαπολύσει ρουκέτα κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes-Benz» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Τον Δεκέμβρη του 2014 ένοπλα μέλη της ΟΛΑ γάζωσαν με σφαίρες την ισραηλινή πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό, στις 3.00 τα ξημερώματα. Οι δράστες έριξαν 54 σφαίρες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστούν.

Τον Νοέμβριο του 2015 βόμβα μεγάλης ισχύος εξερράγη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Τον Δεκέμβριο του 2016 τα μέλη της ΟΛΑ τοποθέτησαν βόμβα σε σακίδιο που άφησαν έξω από το υπουργείο. Η βόμβα δεν είχε εκραγεί αφού είχαν επέμβει έγκαιρα οι αρχές και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Τον Απρίλιο του 2017 ισχυρή βόμβα είχε εκραγεί έξω από τα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στην Αθήνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυο άνδρες είχαν αφήσει την τσάντα έξω από τα γραφεία και διέφυγαν με μηχανάκι.

Τον Δεκέμβριο του 2017 η ΟΛΑ είχε κάνει διπλό χτύπημα με βόμβα αλλά και πυροβολισμούς στο κτίριο του Εφετείου στη Λουκάρεως. Μάλιστα, οι ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ και κατά του φρουρού. Ο φύλακας είχε καταθέσει ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Διέφυγαν και πάλι με όχημα το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια. 

Τελευταία ενέργεια της ΟΛΑ ήταν η επίθεση στις εγκαταστάσεις του Σκάι και της Καθημερινής τον Δεκέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των συλληφθέντων ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά το 2008 στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ο άλλος συλληφθείς έιχε απασχολήσει την ΕΛΑΣ για ληστεία σε τράπεζα στου Γκύζη το 2006 χωρίς όμως να οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου..