• 25 Ιανουαρίου, 2022

Πλεύρης: Στέλνει στον εισαγγελέα τον Γιαννάκο για τις #vipΜΕΘ – Πως εξήγησε την “κατ’ εξαίρεση” μεταφορά του Αιτωλίας στον Ευαγγελισμό

 Πλεύρης: Στέλνει στον εισαγγελέα τον Γιαννάκο για τις #vipΜΕΘ – Πως εξήγησε την “κατ’  εξαίρεση” μεταφορά του Αιτωλίας στον Ευαγγελισμό

Νέα τροπή με παρέμβαση του υπουργού Υγείας μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για 47 VIP κλίνες ΜΕΘ που παραμένουν κενές για να εξυπηρετήσουν επώνυμους ασθενείς.

Ο Θάνος Πλεύρης, που δήλωσε εξοργισμένος, ανακοίνωσε ότι καταθέτει αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου ο Μιχάλης Γιαννάκος να κληθεί από τον εισαγγελέα για να αποδείξει τις καταγγελίες του.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός να υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ στο σύστημα και παράλληλα διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες.

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι για πολλούς συμπολίτες μας διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, υπάρχει αντένδειξη μεταφοράς τους καθώς η διακομιδή τους θα ήταν πιο επιβαρυντική για την υγεία τους από το δίνουν τη μάχη ζωής εκτός ΜΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η διαδρομή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προς κενή κλίνη ΜΕΘ, είναι πιο επικίνδυνη διαδικασία από το να παραμείνει ο ασθενής διασωληνωμένος σε απλή κλίνη, εκτός ΜΕΘ.

Μάλιστα, αυτή την εξήγηση έδωσε για να δικαιολογήσει ότι από το νοσοκομείο του Αγρινίου μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας και όχι 50χρονος διασωληνωμένος σε απλή κλίνη.

«Ο 50χρονος από το Αγρίνιο δεν είχε ένδειξη μεταφοράς λόγω κινδύνου», υποστήριξε και η διακομιδή του έγινε μερικές ημέρες αργότερα όπως είπε.