• 27 Νοεμβρίου, 2021

Πλεύρης: Καμία περίπτωση τοπικού lockdown – Μέτρα ίσως μόνο για τους μεικτούς χώρους

 Πλεύρης: Καμία περίπτωση τοπικού lockdown – Μέτρα ίσως μόνο για τους μεικτούς χώρους

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση οριζόντια περιοριστικά μέτρα, δεν υπάρχει περίπτωση τοπικών lockdown και περιορισμοί σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους».

Πρόσθεσε ότι «οι όποιοι περιορισμοί θα αφορούν χώρους εμβολιασμένους με μη εμβολιασμένους όπως τα θέατρα».Παράλληλα διεμήνυσε ότι «δεν θα ανοίξουμε κλειστούς χώρους για μη εμβολιασμένους στην εστίαση» επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση με πολιτική απόφαση και με συζήτηση με λοιμωξιολόγους να υπάρχουν περιορισμοί σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους».

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «δεν θα ανοίξουμε κλειστούς χώρους για μη εμβολιασμένους στην εστίαση» επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση με πολιτική απόφαση και με συζήτηση με λοιμωξιολόγους να υπάρχουν περιορισμοί σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους». «Τα περιοριστικά μέτρα είναι για την προστασία των μη εμβολιασμένων» είπε ο κ. Πλεύρης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας απάντησε «ας μας πει κάποιος που ζητά υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στους άνω των 60 όλη την πρότασή του. Να μην τους παρέχουμε υπηρεσίες υγείας; Η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση συνταγματικές ισορροπίες».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έβαλε υποχρεωτικότητα όπου υπήρχε ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας. «Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση με βάση τα δεδομένα δεν σκέφτεται την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και υπάρξουν κατηγορίες που είναι συνταγματικά ανεκτό θα το εξετάσουμε» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης λέγοντας ότι για να πάμε σε περαιτέρω επέκταση πρέπει να υπάρχει νέα εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής.

Όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊο, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα έρχονται συνεχώς SMS για όσους μπορούν να προχωρήσουν σε τρίτη δόση εμβολιασμού.