Πιο κοντά (;) ο ανασχηματισμός – Οι τελευταίες πληροφορίες για το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

 Πιο κοντά (;) ο ανασχηματισμός – Οι τελευταίες πληροφορίες για το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για το χρόνο του ανασχηματισμού. Κάποιες νεότερες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στις διορθωτικές κινήσεις όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε, ακόμα και μέσα στα επόμενα 24ωρα αν και κάποιοι στενοί συνεργάτες του το αποκλείουν για τις επόμενες εβδομάδες. Μάλιστα όσον αφορά στις δεύτερες διαρροές φέρεται να έχει παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να κάνει ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι αλλαγές στις θέσεις των υπουργών θα είναι λίγες και θα αφορούν κατά κύριο λόγο σε μετακινήσεις, ενώ στο μέτωπο των υφυπουργών θα υπάρξουν αλλαγές. Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τους εξωκοινοβουλευτικούς καθώς κάποιες πληροφορίες μιλούν για… “σφαγή” και άλλες για περιορισμένες αλλαγές.

Πηγές εντός της κυβέρνησης θεωρούν πως ευρείες αλλαγές θα ήταν «ομολογία αποτυχίας» με τις πληροφορίες να μιλούν για έως 6 αλλαγές στις τάξεις των υφυπουργών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πώς αμετακίνητοι είναι: Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Βασίλης Κικίλιας, με τον τελευταίο να αλλάζει μόνο εάν αναλάβει υπουργείο σε υψηλότερη θέση στην ιεραρχία.

Από την άλλη, υπό μετακίνηση θεωρούνται κυβερνητικά στελέχη όπως ο Χάρης Θεοχάρης, ο Γιάννης Βρούτσης χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν θα… αφοπλιστούν ή θα αναλάβουν κάποιο νέο χαρτοφυλάκιο.

Αντιστοίχως, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ έχουν θετικό πρόσημο όπως ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός και άλλοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει ήδη να ράβουν το υπουργικό κοστούμι.

Παναγιώτης Δρίβας