• 21 Ιουνίου, 2021

Πηγές Μαξίμου: Ότι ανοίγει δεν ξανακλείνει – Αποφάσεις για το lockdown

 Πηγές Μαξίμου: Ότι ανοίγει δεν ξανακλείνει – Αποφάσεις για το lockdown

Τα κρούσματα της Παρασκευής αναμένεται να είναι τροχιοδεικτικά και καταλυτικά για περαιτέρω αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα και επαναλειτουργίας επιπλέον οικονομικών δραστηριοτήτων. Το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε η καθιερωμένη σύσκεψη για την επισκόπηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας υπό τον Πρωθυπουργό.  

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Γυμνασίων σε όλη την χώρα στις 10 Μαΐου είναι το επόμενο στοίχημα της Κυβέρνησης κι ακολουθεί το άνοιγμα του τουρισμού και η άρση των περιορισμών στις υπερτοπικές μετακινήσεις στις 15 Μαΐου.

Το αν στα παραπάνω θα προστεθούν και επιπλέον οικονομικές δραστηριότητες, θα εξαρτηθεί από το αποτύπωμα στην επιδημιολογική κατάσταση του ανοίγματος του λιανεμπορίου και της εστίασης αλλά και των συναθροίσεων τις γιορτινές μέρες του Πάσχα.

  • “Από την στιγμή που η κυβέρνηση προσφέρει εργαλεία αντιμετώπισης του κοροναϊου με συγκροτημένο τρόπο, όπως είναι τα self test και η δυνατότητα εμβολιασμού στον ενεργό πληθυσμό, είναι σαφές πως ότι ανοίγει, δεν ξανακλείνει” σημειώνουν στενοί συνομιλητές του Πρωθυπουργού.

Πάνω από 100.000 εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί σήμερα και αυτό προσμετράται στα θετικά της πορείας της επιχείρησης “Ελευθερία”, που δίνουν αισιοδοξία για την επίτευξη του πρώτου τείχους ανοσίας.

Νωρίτερα κατά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Smart Covid-19 Management Group, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το καλοκαίρι. Σημείωσε ότι πολλοί ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να ταξιδέψουν, ενώ προσέθεσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη την εμπειρία του περσινού καλοκαιριού, όταν υποδέχθηκε με ασφάλεια επισκέπτες από το εξωτερικό.