• 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Πέθανε ο Μαντωνανάκης του Elounda Beach

 Πέθανε ο Μαντωνανάκης του Elounda Beach

Πλήρης ημερών στα 96 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνανάκης,.

Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την ακμή του τουρισμού στην Κρήτη τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, καθώς με την επιχειρηματική του δράση άλλαξε τη φυσιογνωμία της Ελούντας ως διεθνούς πολυτελούς προορισμού και έθεσε τις βάσεις ώστε ο τουρισμός να αποτελέσει τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας.

Ηταν πατέρας του Παντελή και της Άννας Μαντωνανάκη που βρίσκονται στο τιμόνι της εταιρείας Helios Hotels and Resorts.

Πρόεδρος του χωριού Ασμήνι προς κατοίκους: “Καμία εκκένωση, κρατάτε γερά. Δεν φεύγει κανένας” (vid)

Απέκτησε το 1987 το 100% του ιστορικού Elounda Beach, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία μαζικού τουρισμού στην Κρήτη. Στη συνέχεια, επέκτεινε τη δραστηριοποίησή του με την ίδρυση της εταιρείας Helios Hotels and Resorts, η οποία διαθέτει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας, όπως το Grand Resort Lagonissi, το Elounda Bay Palace και το Nafplia Palace Hotels and Villas.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου, θα απευθύνουν το απόγευμα το «ύστατο χαίρε». Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, ενώ η σορός θα βρίσκεται στον ναό μία ώρα νωρίτερα. Η οικογένεια του εκλιπόντος αντί στεφάνου θα επιθυμούσε να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού».