• 30 Ιουλίου, 2021

Πελώνη για το AstraZeneca: “Προσβλητική η αναφορά σε ξεστοκάρισμα

 Πελώνη για το AstraZeneca: “Προσβλητική η αναφορά σε ξεστοκάρισμα

“Εξακολουθούμε να θεωρούμε αυτή τη φρασεολογία προσβλητική για τους επιστήμονες της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού των οποίων τις αποφάσεις και τις συστάσεις ακολουθεί η κυβέρνηση εξ αρχής, προσβλητική για όλους τους πολίτες που εμβολιάστηκαν, για όλους τους πολίτες που έδωσαν και δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας” είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για ξεστοκάρισμα εμβολίων της AstraZeneca.

“Θα ήθελα να μην ξεχνάμε την μεγάλη εικόνα. Να θυμόμαστε που ήμασταν πέρυσι, που ήμασταν δύο μήνες πριν και ότι αυτή η καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα είναι μια κατάκτηση όλων μας, είναι μια κατάκτηση όλων όσοι έδωσαν τη μάχη και όλων των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται” συμπλήρωσε.

Πελώνη: Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν ότι η ένταση του 2020 δεν πρέπει να επαναληφθεί το 2021

Αναφερόμενη στη σύσταση της κ. Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό επισήμανε ότι “η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εξήγησε αναλυτικά χθες το επιστημονικό σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση και υπάρχει βέβαια και η σύσταση σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Astra Zeneca να συνεχίσουν τον εμβολιασμό τους με την δεύτερη δόση”.

“Συνηγορούν σε αυτό όλα τα επιστημονικά δεδομένα. Ενδεικτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν 1,3 περιστατικά πιθανής παρενέργειας στο 1.000.000 εμβολιασμούς και 20 ευρωπαϊκές χώρες συστήνουν επίσης τη συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο στην δεύτερη δόση καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ότι μπορεί να πετύχει κανείς ανοσία με εναλλαγή εμβολίων μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης”.

Η κ. Πελώνη ρωτήθηκε επίσης πόσο κοντά βρίσκεται η συζήτηση για να ληφθούν αποφάσεις όσον αφορά στις διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους και πότε αναμένεται να καταθέσει την πρόταση της η επιτροπή βιοηθική. ” Η πρόταση της επιτροπής βιοηθικής αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση θα την λάβει, θα τη μελετήσει ,θα λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα την υγεία των πολιτών, τις ελευθερίες τους, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και επαναλαμβάνω με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία”, είπε.