Πάρτι βιασμού – Νέα στοιχεία: Συμμετείχαν και ανήλικες; – Αναγνωρίστηκε 2ο άτομο – Σάλος στο twitter με την επιλογή καναλιού να δείξει την 24χρονη (vid)

 Πάρτι βιασμού – Νέα στοιχεία: Συμμετείχαν και ανήλικες; – Αναγνωρίστηκε 2ο άτομο – Σάλος στο twitter με την επιλογή καναλιού να δείξει την 24χρονη (vid)

Στο Open μίλησε ο εργοδότης της 24χρονης που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είναι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο απευθύνθηκε η καταγγέλλουσα μετά το φρικτό περιστατικό.

«Για τον λόγο ότι έχουν βγει πάρα πολλά κορίτσια και μπράβο, λοιπόν, αυτή τη στιγμή στην κοπέλα η οποία είχε το θάρρος να καταγγείλει όλα αυτά τα οποία γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Ήτανε 7 άντρες και γύρω στις 12 – 14 κοπέλες. Είναι ένα νυφοπάζαρο εκεί. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Είμαστε εφτά άντρες και φέρνουμε γυναίκες εκεί και βλέπουμε». Ακόμη και ανήλικη συμμετείχε στο πάρτι, σύμφωνα με τον ίδιο. «Η φίλη της που ήτανε μαζί ήτανε 17μισό. Το αντιλαμβάνεστε; Οι άνθρωποι που οργανώνουν αυτά τα πάρτι είναι εγκληματίες». Η 24χρονη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δέχεται στήριξη από ειδικούς.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, και καταγγέλλουν κύκλωμα μαστροπείας που ανθεί στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή, ο βιασμός της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των καταγγελιών.

Η παραγγελία Πλιώτα
ΠΡΟΣ

Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης

και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει.

Σχετικώς να μας ενημερώσετε.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η 24χρονη στη κατάθεσή της φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο άτομο που συμμετείχε στον βιασμό ενώ τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις έχουν πάρει τη μορφή ντόμινο με πολλά ονόματα να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και να κατηγορούνται στα social media ότι συμμετείχαν ή γνώριζαν για το κύκλωμα. Κάποιοι από αυτούς είναι ισχυροί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. 

Η ίδια η κοπέλα σε κατάθεσή της έχει καταγγέλλει για τρία άτομα, οι δύο εκ των οποίων αδέρφια και γόνοι γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας.

Μάλιστα ο γνωστός ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης μίλησε για περίπου 10 ονόματα που βρίσκουν κοπέλες μέσω social, τις εκμεταλλεύονται και εκείνες δεν μιλούν από φόβο.

Σάλος στο Twitter

Εν τω μεταξύ στο twitter έχει προκληθεί σάλο με επικριτικά σχόλια χρηστών εναντίον του ΣΚΑΙ ο οποίος σε ρεπορτάζ έδειξε το πρόσωπο της 24χρονης με μπλερ…

Παναγιώτης Δρίβας