• 22 Ιανουαρίου, 2022

Παρασκευής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης 1-2 εβδομάδων για τα σχολεία

 Παρασκευής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης 1-2 εβδομάδων για τα σχολεία

O καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Παρασκευής μίλησε στον Realfm σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από τις 10 Ιανουαρίου.

Ο κ. Παρασκευής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των διακοπών κατά μία ή και δύο εβδομάδες καθώς και την αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόνισε δε πως οι σχετικές εισηγήσεις θα γίνουν από την επιτροπή που θα συνεδριάσει στις αρχές της εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ αύριο Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ανοίγουν κανονικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με την ισχύουσα κατάσταση, εάν όμως αποφασιστούν αλλαγές θα ανακοινωθούν σχετικά τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι “αυτή τη στιγμή τα κρούσματα θα τα βλέπουμε ψηλά, σε νούμερα για να καταλάβετε στις 21 Δεκεμβρίου η Όμικρον ήταν στο 3% και πλέον είναι στο 70%”.

Ερωτηθείς για τα σχολεία και αν θα ανοίξουν σημείωσε πως “η βούληση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν, αλλά θα δούμε την εισήγηση των ειδικών και την επιδημιολογική εικόνα”.

“Ίσως γίνει επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων, ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών” τόνισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν περισσότερα τεστ.

“Τις σχολικές εκδρομές τις έχουμε αναστείλει σε πρώτη φάση” συμπλήρωσε.