• 2 Δεκεμβρίου, 2021

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ετσι θα “χτυπηθεί” ο κοροναϊός – Νέες οδηγίες

 Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ετσι θα “χτυπηθεί” ο κοροναϊός – Νέες οδηγίες

Την αναγκαιότητα για ορθή χρήση μάσκας από όλους μας, δεδομένου ότι ο κίνδυνος εξακολουθεί να υφίσταται, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Με αφορμή τις συζητήσεις για τη χρήση διπλής μάσκας, ο ΠΙΣ υπενθυμίζει ότι μάσκα αποτελεί ένα από τα βασικότερα «όπλα» που διαθέτουμε σήμερα για να καταπολεμήσουμε τη διασπορά του κορονοϊού, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα άμεσα.

Μητσοτάκης: Απομακρύνεται το σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου – Να παραμείνουμε προσηλωμένοι στα μέτρα

Γι’ αυτό και η μάσκα θα πρέπει να τοποθετείται σωστά ώστε να έχει καλή εφαρμογή και να προστατεύει από μία πιθανή λοίμωξη από τον ιό, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις επίσημες Αρχές.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) υπογραμμίζει ότι στην περίοδο που διανύουμε υπάρχει αντίστοιχη αναγκαιότητα για άντληση πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό αποκλειστικά από τις υπεύθυνες πηγές ή σε ατομικό επίπεδο από τον ιατρό που παρακολουθεί έναν ασθενή.

Ο ΠΙΣ τονίζει για το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού ότι θα πρέπει να απομονωθούν οι όποιες ανεύθυνες συμβουλές δίνονται από άτομα που δεν σχετίζονται με την ιατρική επιστήμη, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο ειδικό πρόβλημα υγείας μπορούν να απευθυνθούν για οδηγίες στον ιατρό τους.