• 21 Ιανουαρίου, 2022

Παγώνη:Τι να απαντήσεις σε αυτόν που λέει ότι θα πληρώνει το πρόστιμο;

 Παγώνη:Τι να απαντήσεις σε αυτόν που λέει ότι θα πληρώνει το πρόστιμο;

Για την απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησε  η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, το πρωί της Τέταρτης στο OPEN, λέγοντας  πως ακόμα και μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, υπάρχει κόσμος που είναι διατεθειμένος να πληρώσει το πρόστιμο και να μην κάνει το εμβόλιο.

Αναφερόμενη στους πολίτες άνω των 60 ετών, η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως η εν λόγω ηλικιακή ομάδα «θα έπρεπε να έχει εμβολιαστεί εδώ και μήνεςΠρόσθεσε δε ότι: «ο κόσμος έπρεπε να το έχει συνειδητοποιήσει, να έχει εμβολιαστεί, να έχουμε βγει από αυτή την ιστορία». 

«Πρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις άλλες καταστάσεις, για τους ασθενείς non covid, τους διασωληνωμένους non covid. Θέλουμε κρεβάτια για αυτούς τους διασωληνωμένους, να προχωρήσουν τα χειρουργεία» σημείωσε.

Τρίτη δόση: Τι έδειξε μελέτη του ΕΚΠΑ για τα αντισώματα

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) μίλησε και για αυτούς που επιμένουν να δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. «Όταν ωστόσο προσπαθείς να τους πεις γιατί πρέπει να εμβολιαστούν, επιμένουν ότι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν έχουν πρόβλημα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μικρής ηλικίας, να κάνεις συζήτηση. Έχουν πάρει αποφάσεις» είπε και πρόσθεσε: «΄Οταν αρρωστήσουν και φτάσουν σε εμάς, στις απλές κλίνες στις κλινικές covid και στις ΜΕΘ, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Αλλά τότε είναι πολύ αργά».

Όσον αφορά στο μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ που θα επιβάλλεται σε όσους πολίτες είναι άνω των 60 και δεν εμβολιάζονται, είπε πως υπάρχουν κάποιοι που και σε αυτή την περίπτωση επιμένουν. «κάποιοι από χτες λένε “θα τα δίνω” … τι να απαντήσεις σε αυτό τον άνθρωπο;» αναρωτήθηκε. «Ίσως είναι “πείσμα”, τι να σας πω», είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.