• 28 Νοεμβρίου, 2021

Συγκλονιστική ιστορία Covid: Πρωταθλητής μπόντι-μπίλντινγκ έμεινε δυο μήνες διασωληνωμένος και έχασε 42 κιλά (εικόνες)

 Συγκλονιστική ιστορία Covid:  Πρωταθλητής μπόντι-μπίλντινγκ έμεινε δυο μήνες διασωληνωμένος και έχασε 42 κιλά (εικόνες)

Σοκ προκαλεί η εικόνα του παγκόσμιου πρωταθλητή στο bodybuilding, Βασίλη Μοϊντίνη που βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό και έμεινε διασωληνωμένος για περίπου δύο μήνες.

Μετά από 3 ημέρες αγωγής στο σπίτι, το οξυγόνο μου πήγε στο 70. Πήγα στο Νοσοκομείο Σωτηρία και με έβαλαν κατευθείαν στην Εντατική. Φοβήθηκα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, αν και έχει αποσωληνωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, όπως εξομολογήθηκε «έχω ακόμη πρόβλημα στην κίνηση μου και στην αναπνοή μου, έχω ακόμη υπολείμματα στους πνεύμονες μου. Σε ένα χρόνο μου είπε η πνευμονολόγος μου θα έρθω στα ίσια μου» ανέφερε.

Παραιτείται ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ – Ποιον στηρίζει στις εκλογές

Ο Βασίλης Μοϊντίνης, όπως είπε, δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί. «Δεν πρόλαβα να εμβολιαστώ, καθώς είχα κάνει ένα χειρουργείο με ιώδιο. Νόσησα στις 27 Μάϊου και είχα ραντεβού για το εμβόλιο στις 2 Ιουνίου. Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο» ανέφερε.

Βασίλης Μοϊντίνης – Πώς ο κοροναϊός τον έκανε αγνώριστο – Μείον 42 κιλά μετά από δύο μήνες στη ΜΕΘ

Ωστόσο, αν και έχει αποσωληνωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, όπως εξομολογήθηκε, «έχω ακόμη πρόβλημα στην κίνηση μου και στην αναπνοή μου, έχω ακόμη υπολείμματα στους πνεύμονες μου, αυτό είναι που σου αφήνει ο κοροναϊός όπως μου λέει η πνευμονολόγος μου».

Ο Βασίλης Μοϊντίνης σημείωσε πως «δεν πρόλαβα να εμβολιαστώ, καθώς είχα κάνει ένα χειρουργείο. Νόσησα στις 27 Μάϊου και είχα ραντεβού για το εμβόλιο στις 2 Ιουνίου. Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο».
Με αφορμή όσα είπε ο αθλητής, ο Καθ. Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, επεσήμανε «δεν μπορώ να σας περιγράψω τον «Γολγοθά» που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι για μήνες, ακόμη και να σχηματίσουν τον αριθμό σε ένα τηλέφωνο, να παρακολουθήσουν τηλεόραση, να μπορέσουν να αναπνέουν και να κινηθούν κανονικά. Υπάρχει ο φόβος να μην μπορέσεις να επανέλθεις ποτέ».

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι «το 10% των ασθενών που βγαίνουν από τις ΜΕΘ παρακολουθούνται και μετά την έξοδο τους από τα νοσοκομεία, ακριβώς διότι αντιμετωπίζουν προβλήματα».