Όσλο: Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του μετά από 9 χρόνια

 Όσλο: Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του μετά από 9 χρόνια

Ένας άντρας βρισκόταν νεκρός στο διαμέρισμά του στο Όσλο για εννέα ολόκληρα χρόνια, πριν ανακαλυφθεί από έναν επιστάτη τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη νορβηγική αστυνομία. Ο άντρας, που ήταν στα 60 του, είχε παντρευτεί περισσότερες από μία φορές και είχε επίσης παιδιά, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK.

Αλλά σύμφωνα με τους γείτονες, κλείστηκε στον εαυτό του και όταν δεν τον είδαν νόμιζαν ότι είχε μετακομίσει ή είχε μεταφερθεί σε ίδρυμα.

Ο άντρας βρέθηκε μόνο όταν ο επιστάτης ζήτησε από την αστυνομία να ανοίξει το διαμέρισμα, ώστε να μπορέσει να εκτελέσει εργασίες συντήρησης. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο άνδρας πέθανε τον Απρίλιο του 2011, επειδή βρήκε ένα κουτί γάλα και μια επιστολή στο διαμέρισμά του. Η αυτοψία έδειξε ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Η σύνταξή του σταμάτησε το 2018, όταν η Νορβηγική Υπηρεσία Εργασίας και Πρόνοιας (NAV) δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά οι λογαριασμοί του συνέχισαν να πληρώνονται αυτόματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του.

H επιθεωρήτρια της αστυνομίας του Όσλο είπε στο NRK ότι αυτή και οι συνάδελφοί της είχαν σκεφτεί πολλά, για το πώς κάποιος θα μπορούσε να είναι νεκρός για τόσο πολύ καιρό χωρίς να έχει βρεθεί.

«Αυτή είναι μια ειδική περίπτωση και μας έκανε να κάνουμε ερωτήσεις, σχετικά με το πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί» είπε στο NRK. «Με βάση την εικόνα που έχουμε, ήταν προφανώς ένα άτομο που επέλεξε να έχει λίγη επαφή με άλλους».

Ο Arne Krokan, καθηγητής στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας δήλωσε ότι ο άντρας ήταν απίθανο να είχε πέσει νεκρός για εννέα χρόνια χωρίς να τον ανακαλύψουν, εάν είχε πεθάνει πριν από 30 χρόνια.

Η αποτυχία των νέων τεχνολογικών συστημάτων να σηκώσουν κόκκινες σημαίες, όταν κάποιος δεν δείχνει φυσική παρουσία, ήταν «η τιμή που πληρώσαμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες», είπε.

admin_e4p2sd6v