• 19 Ιανουαρίου, 2022

Οργισμένη επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου στον πρωθυπουργό- Κατηγορεί βουλευτή της Ν.Δ ότι στηρίζει αρνητές μοναχούς

 Οργισμένη επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου στον πρωθυπουργό- Κατηγορεί βουλευτή της Ν.Δ ότι στηρίζει αρνητές μοναχούς

Με μία οργισμένη επιστολή ο Μητροπολίτης Ζακύνθου καταγγέλλει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ανεύθυνη στάση του βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Ακτύπη, ο οποίος εν μέσω έκρηξης της πανδημίας συνεχίζει να συναναστρέφεται και να ενθαρρύνει αντιεμβολιαστές μοναχούς, αρνητές του κορωνοϊού.

Ο ιεράρχης εκφράζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την έντονη διαμαρτυρία του για την επιμονή του βουλευτή της ΝΔ, να επισκέπτεται μοναστήρια με αρνητές μοναχούς, τα οποία η εκκλησία έχει αποκλείσει. Όπως χαρακτηριστικά γράφει στην επιστολή του με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου: «μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

“Ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους οι αρνητές ιερείς”

«Ηθικούς αυτουργούς σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων», χαρακτήρισε τους ιερείς – αρνητές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος, με σκληρή ανακοίνωσή του από τον Δεκέμβριο.

Στο σχετικό ανακοινωθέν της Μητρόπολης ανακοινώνεται η «επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές», ενώ στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι «δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους».

Ο βουλευτής της Ν.Δ με γνωστό αρνητή μοναχό της Ζακύνθου

Αναλυτικά το ανακοινωθέν έχει ως εξής:


«Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου ανακοινώνει προς τον Λαό του νησιού μας ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ’, γιά την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέβη σήμερα, 3-12-2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.

Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων».

Η επιστολή του Ζακύνθου στον πρωθυπουργό

Εικόνα