• 24 Οκτωβρίου, 2021

Δασαρχείο Πάρνηθας: Άφησαν ελάφι να ψυχορραγεί επί τρεις μέρες στη μέση του δρόμου (vid)

 Δασαρχείο Πάρνηθας: Άφησαν ελάφι να ψυχορραγεί επί τρεις μέρες στη μέση του δρόμου (vid)

Οι εργαζόμενοι του δασαρχείου Πάρνηθας ενημερώθηκαν για τον σοβαρό τραυματισμό ελαφιού από αυτοκίνητο. Ωστόσο αποφάσισαν ότι έπρεπε να το αφήσουν αβοήθητο κρίνοντας από τηλεφώνου ότι ήταν… ηλικιωμένο ενώ παράλληλα απαγόρευσαν σε μέλη φιλοζωικών οργανώσεων να παρέχουν βοήθεια.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Νίκου Λεφατζή στο MEGA ο οποίος ήταν και αυτός που εντόπισε το ελάφι να είναι βαριά χτυπημένο στη μέση του δρόμου αφού κατάφερε με πολύ κόπο να επικοινωνήσει με το δασαρχείο στη συνέχεια η απάντηση που πήρε ήταν πως επρόκειτο για «ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του».

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεφατζής.

Και η αναλγησία των υπευθύνων του δασαρχείου Πάρνηθας δεν σταματά εκεί καθώς, όπως είπε ο κ. Λεφατζής, όταν κάλεσε εκ νέου το δασαρχείο για να ζητήσει να επιτραπεί να βοηθήσουν το ελάφι μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης ΑΝΙΜΑ η απάντηση που πήρε ήταν ότι η οργάνωση δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει τον δικό του κτηνίατρο.

Υπάλληλοι του δασαρχείου έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο, σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Λεφατζή, να του πουν «τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί»!

Τελικά το ελάφι που ψυχορραγούσε αβοήθητο επί τρεις ημέρες, υποβλήθηκε σε ευθανασία.