• 24 Ιανουαρίου, 2022

Ορφανοτροφείο: Στο Παίδων πέντε παιδιά για εξέταση

 Ορφανοτροφείο: Στο Παίδων πέντε παιδιά για εξέταση

Στο νοσοκομείο Παίδων έχουν μεταφερθεί πέντε παιδιά από το ορφανοτροφείο στο οποίο, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ανήλικοι είχαν σεξουαλικές σχέσεις παρουσία εργαζομένων.

Μιλώντας στο Ant1 η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι γυναίκες εργαζόμενες έβαζαν παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο να συνευρίσκονται ερωτικά. Στα χέρια μάλιστα της υπουργού έχει φτάσει μια επώνυμη επιστολή από τρία άτομα για τη συγκεκριμένη δομή που κάνει λόγο για κακοποίηση παιδιών.

Υποχρεωτική η μάσκα τύπου ΚΝ-95 σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι εργαζόμενες παρακολουθήσαν τα αγοράκια σε ερωτικές περιπτύξεις, ενώ πλέον ερευνάται να έχουν καταγραφεί και σε οπτικό υλικό.   

Όπως αποκάλυψε, η κ. Μιχαηλίδου στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, ενώ τα περισσότερα είχαν μεταφερθεί στο ίδρυμα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον τους. 

Πλέον τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να καταθέσουν τα όσα έζησαν στο ορφανοτροφείο. 

Η υφυπουργός αποκάλυψε πως στην δομή γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις. 

Σημειώνεται πως η υφυπουργός αποκάλυψε πως σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές.