• 27 Ιανουαρίου, 2021

Οι τουρίστες αλλάζουν προορισμό προς Σαντορίνη – Έκτακτα μέτρα στο νησί

 Οι τουρίστες αλλάζουν προορισμό προς Σαντορίνη – Έκτακτα μέτρα στο νησί

Τουρίστες που είχαν αρχικό προορισμό νησιά όπως η Μύκονος και η Πάρος, όπως αναφέρει το ethnos.gr άρχισαν να μετακινούνται προς τη Σαντορίνη προκειμένου να αποφύγουν τις μάσκες αλλά και το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λ.π), μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Μάλιστα η μετακίνηση των τουριστών από τα άλλα νησιά με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, γίνεται μέσω του λιμανιού όπου δεν γίνονται τεστ στους επισκέπτες.

Έτσι, στο πλαίσιο προστασίας του νησιού και πριν χρειαστεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώσει μέτρα, η δημοτική αρχή αποφάσισε να λάβει πρωτοβουλία και να απλώσει από μόνη της ομπρέλα προστασίας στο νησί, πριν υπάρξουν πολλαπλά κρούσματα. Άλλωστε, μέχρι στιγμής, η Σαντορίνη θεωρείται από τα νησιά με εξαιρετικά χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος ξεκινά να μοιράζει δωρεάν μάσκες στους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, προκειμένου εκτός των άλλων να απολαύσουν και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ήδη έχουν αγορασθεί 30.000 χειρουργικές μάσκες οι οποίες θα διανέμονται στο λιμάνι όπου φθάνουν οι τουρίστες αλλά και στην Οία όπου συνήθως καταγράφεται συνωστισμός για το ηλιοβασίλεμα.

Ταυτόχρονα, ξεκινούν και αυστηροί έλεγχοι από την Αστυνομία ειδικά στην Οία όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι επισκέπτες για να αντικρίσουν το μοναδικό φαινόμενο με τη Δύση του ηλίου. Στα σημεία όπου θα διαπιστώνεται μεγάλη συγκέντρωση τουριστών, η Αστυνομία θα προωθεί τους ξένους επισκέπτες σε διαφορετικά́ σημεία, λιγότερο γνωστά́, με την ίδια όμως θέα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Στόχος την ενεργοποίησης της Τοπικής αρχής είναι εκτός από την προστασία των πολιτών και των τουριστών, να αποφευχθούν πιθανά μέτρα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που θα έβλαπταν την εικόνα του νησιού. Εξάλλου, μέχρι σήμερα η Σαντορίνη φαίνεται πως έχει κατορθώσει, παρότι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, να αποτρέψει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Το γεγονός αυτό αποδίδεται και στην κινητοποίηση που υπάρχει στο Νοσοκομείο, με την πραγματοποίηση καθημερινών προληπτικών τεστ σε επισκέπτες και κατοίκους.

Οι τοπικές αρχές επιδιώκουν να διατηρηθεί ο τουρισμός φέτος όσο το δυνατόν περισσότερο, δεδομένου ότι υπό κανονικές συνθήκες η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος για τη Σαντορίνη διαρκεί μέχρι και τον Οκτώβριο.

Πηγή: ethnos.gr