• 27 Νοεμβρίου, 2020

Οι Γάλλοι στο έλεος φανατικών Ισλαμιστών – Αιματηρές επιθέσεις μετά τα εμπρηστικά λόγια του Ερντογάν

 Οι Γάλλοι στο έλεος φανατικών Ισλαμιστών – Αιματηρές επιθέσεις μετά τα εμπρηστικά λόγια του Ερντογάν

Οι δυο επιθέσεις έγιναν στην Γαλλία στη Νίκαια και στην Αβινιόν και η τρίτη στο γαλλικό προξενείο στην Σαουδική Αραβία. Τρεις νεκροί και ο τρόμος να πλανάται πάνω από τη Γαλλία και τους γάλλους πολίτες, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Στη Νίκαια ο δράστης φωνάζοντας “Ο Θεός είναι μεγάλος” επιτέθηκε σε πολίτες. Από την επίθεση εκτός από τους τρεις νεκρούς υπάρχουν και πολλοί τραυματίες ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης αποκεφάλισε ένα από τα θύματά του.

Μια γυναίκα πριν ξεψυχήσει είπε στους περαστικούς που έσπευσαν να την βοηθήσουν να πουν στα παιδιά της ότι τα αγαπάει. Ο δράστης κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, μπήκε στην εκκλησία της Παναγίας στο κέντρο της Νίκαιας και κατέσφαξε δυο ανθρώπους, έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Η τρίτη που κατάφερε να ψελλίσει τα σπαρακτικά λόγια αγάπης για τα παιδιά της λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, είχε προσπαθήσει τραυματισμένη σοβαρά να βρει καταφύγιο σε ένα μπαρ κοντά στον τόπο της επίθεσης.

Ένα από τα θύματα που δολοφονήθηκαν μέσα στην εκκλησία φέρεται να είναι ο νεωκόρος του ναού, όπως είπε ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί. Ο δράστης φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ” ακόμη και μετά τη σύλληψή του, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Ο ύποπτος ως δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, είναι ζωντανός», δήλωσε ο δήμαρχος στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα η Γαλλία να απαλλαγεί από τους ειρηνικούς νόμους προκειμένου να ξεριζώσει από το έδαφός της μια και καλή τον ισλαμοφασισμό».

Στον τόπο της επίθεσης μεταβαίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Αβινιόν: Βγήκε στους δρόμους με μαχαίρι

Λίγη ώρα αργότερα εκδηλωνόταν μια νέα επίθεση η οποία ευτυχώς αποτράπηκε από τους αστυνομικούς αυτή την φορά σε μια άλλη γαλλική πόλη την Αβινιόν. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες είχε βγει στον δρόμο και απειλούσε περαστικούς με ένα μαχαίρι φωνάζοντας επίσης «Αλλαχου Ακμπαρ».

Επίθεση στο γαλλικό προξενείο

Εκτός Γαλλίας αλλά σχεδόν σε γαλλικό έδαφος ο φρουρός του Γαλλικού Προξενείου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας δεχόταν επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα ο οποίος συνελήφθη σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

“Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από τις σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την επίθεση. Ο φρουρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Καλούμε τους συμπατριώτες μας στη Σαουδική Αραβία να βρίσκονται σε μέγιστη επαγρύπνηση”, ανέφερε η γαλλική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.