• 28 Ιανουαρίου, 2022

Ο θρύλος του ιππότη των Χριστουγέννων και ο Μύλος των Ξωτικών

 Ο θρύλος του ιππότη των Χριστουγέννων και ο Μύλος των Ξωτικών

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011,  όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών».

Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από τις 8 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2022, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους, σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.

Ο Άη Βασίλης, έχοντας φυσικά μαζί  τους πολύτιμους βοηθούς του -τα ξωτικά και τους παραμυθένιους ταράνδους, ξεκίνησε το ταξίδι του για να προλάβει, μέχρι τα Χριστούγεννα, να επισκεφθεί τα παιδιά όλου του κόσμου και να καταλήξει στον αγαπημένο του Μύλο των Ξωτικών.

Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίσθηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο Μύλο από τους «εισβολείς». Φιλοξενήθηκαν στο  παραμυθένιο κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και θα συντροφεύσουν τους επισκέπτες τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων.

Οι ειρηνικοί και ευγενικοί ιππότες θα  αφηγηθούν μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μέσα από τα λόγια των καλόκαρδων ιπποτών -που βρίσκονται στα εντυπωσιακά τους φρούρια,  ο κόσμος θα ταξιδέψει σε μια εποχή που συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Οι μικροί επισκέπτες θα ενθουσιαστούν σίγουρα με τα ξωτικά, τις νεράιδες και το «πολικό εξπρές», την αναρρίχηση, το fun park και το παγοδρόμιο ενώ οι μεγάλοι –με τη μαγεία του χώρου να είναι ιδανική για να ξανανιώσουν παιδιά, θα απολαύσουν την επίσκεψή τους μελετώντας τον αναπαλαιωμένο Μύλο αλλά και μαθαίνοντας  για τα μανιτάρια. 

Στην υποδοχή, κορίτσια κι αγόρια ντυμένα ξωτικά εξυπηρετούν τους επισκέπτες με μεγάλα χαμόγελα, ενώ ένα έξτρα πλεονέκτημα  είναι ότι υπάρχει τεράστιος χώρος πάρκινγκ δίπλα ακριβώς στον Μύλο.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.