• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ανόητες θεωρίες συνωμοσίας: “Ο πρωθυπουργός έκανε φυσιολογικό ορό αντί για εμβόλιο” – Η νοσηλεύτρια Ε. Πετράκα απαντά: “Έχετε μαύρα μεσάνυχτα”

 Ανόητες θεωρίες συνωμοσίας: “Ο πρωθυπουργός έκανε φυσιολογικό ορό αντί για εμβόλιο” – Η νοσηλεύτρια Ε. Πετράκα απαντά: “Έχετε μαύρα μεσάνυχτα”

Θεωρίες συνωμοσίας κυκλοφόρησαν ευρέως για την πρεμιέρα του εμβολιασμού στη χώρα μας. Μία από αυτές υποστηρίζει ότι ο «πρωθυπουργός έκανε αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορό». Η νοσηλεύτρια Ελένη Πετράκα έκανε ανάρτηση στο Facebook απαντώντας.

«Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος» εξηγεί η κυρία Πετράκα για τις εικόνες που μεταδόθηκαν με τον εμβολιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι «στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ».

«Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να εχετε μαύρα μεσάνυχτα» καταλήγει η νοσηλεύτρια.

Η ανάρτηση της κυρίας Πετράκα έχει ως εξής:

Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω….
“Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορο ” λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.

True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων.

Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο.

Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση.

Άς ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη.

Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να εχετε μαύρα μεσάνυχτα