“Ο Πούτιν θέλει να μεταφέρει τον πόλεμο στην Υπερδνειστερία” – Τι πιστεύουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

 “Ο Πούτιν θέλει να μεταφέρει τον πόλεμο στην Υπερδνειστερία” – Τι πιστεύουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία. Μια ρωσική νίκη στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς μπορεί να μην τερματίσει τον πόλεμο» δήλωσε η διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, Αβρίλ Χάινς.

«Εκτιμούμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για μια παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της οποίας εξακολουθεί να σκοπεύει να επιτύχει στόχους πέρα από το Ντονμπάς» τόνισε, σύμφωνα με το AFP.

Νέα δημοσκόπηση GPO: Πτώση ΝΔ, άνοδος ΣΥΡΙΖΑ – Ποια είναι η διαφορά

Η ίδια προσθέτει ότι ο Πούτιν βασίζεται στο ότι η Δύση θα χάσει την αποφασιστικότητά της με την πάροδο του χρόνου.

Τι θα γίνει με την Υπερδνειστερία;

Μπορεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν να μην ανακοίνωσε ούτε επέκταση του πολέμου ούτε γενική επιστράτευση κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας, όπως προέβλεπαν διεθνή ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες, αλλά σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία τόνισε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία θα συνεχιστεί.

Το Politico, σε ανάλυσή του, επισημαίνει ότι όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, τόσο θα εντείνεται η μάχη για το μέλλον της Μολδαβίας.

Μάλιστα, στο άρθρο του μεταφέρει και μια αντιφατική εικόνα από το Κισινάου, την πρωτεύουσα της χώρας.

Ο ήλιος λάμπει και οι συνταξιούχοι χορεύουν με παλιές σοβιετικές μελωδίες που ακούγονται από ένα υπαίθριο ηχείο. Ο πόλεμος που μαίνεται στην άλλη άκρη των συνόρων στην Ουκρανία μοιάζει μακρινός. Αλλά απειλεί να διαμελίσει τη Μολδαβία.

Μανώλης Δράκος