Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κάλεσε σε εκδήλωση γαστρονομίας τον Τούρκο πρέσβη την ώρα που η Άγκυρα απειλεί- Εξέθεσε τον Β.Κικίλια (εικόνα)

 Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κάλεσε σε εκδήλωση γαστρονομίας τον Τούρκο πρέσβη την ώρα που η Άγκυρα απειλεί- Εξέθεσε τον Β.Κικίλια (εικόνα)

Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό “Γιουνούς” βρίσκεται στο Αιγαίο και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, απαιτώντας ανιστόρητα αποστρατιωτικοποίηση, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αποφάσισε στο όνομα του τουρισμού να κάνει “προσωπική διπλωματία”.

Διοργάνωσε εκδήλωση θέμα τη γαστρονομία της Λέσβου στο εστιατόριο της σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο Κολωνάκι, και προσκάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, εν αγνοία, μάλιστα, του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια που αναγκάστηκε να παρακαθήσει στο ίδιο τραπέζι και να “προσφέρει” -χωρίς να το θέλει- ένα photo opportunity στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το γεγονός αν μη τι άλλο προκάλεσε αμηχανία στους συνδαιτημόνες της εκδήλωσης με θέμα τη γαστρονομία της Λέσβου που η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου οργάνωσε στο εστιατόριο της σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο Κολωνάκι. Ιδιαίτερα στους βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο βόρειο Αιγαίο αλλά και τον υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια που βρέθηκαν να συντρώνε με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα. Τον οποίο ο κ. Μουτζούρης έβαλε μάλιστα στο τραπέζι σε θέση δίπλα του.

Προφανώς ο Περιφερειάρχης αγνοεί ότι η τουριστική προβολή των νησιών δεν γίνεται σε εκπροσώπους Πρεσβειών πόσο μάλλον σε Πρέσβη (ο μόνος που παραβρέθηκε) εκπρόσωπο Κυβέρνησης που κράτους που αμφισβητεί τα κυριαρχικά σου δικαιώματα. Και ο Πρέσβης μιας χώρας όπως η Τουρκία δεν εκπροσωπεί την κοινωνία των πολιτών της γειτονικής χώρας, ούτε τις τουριστικές επιχειρήσεις της στον τομέα του τουρισμού παρά μόνο τον Ερντογάν με ότι αυτό σημαίνει.

Αυτά όμως είναι πολύ ψιλά γράμματα για τον κ. Μουτζούρη που πλέον ανήγαγε εαυτόν και σε εκπρόσωπο του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ας σημειωθεί ότι την παρουσία του Τούρκου Πρέσβη από την εκδήλωση του κ. Μουτζούρη με οικοδέσποινα τη σύζυγο του η οποία υποδεχόταν τους καλεσμένους (!!!) φωτογραφιζόμενη μαζί τους, απέκρυψε συνειδητά η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου αντιλαμβανόμενη το τι είχε κάνει. Στα όσα ανέβασε στη σελίδα της δεν αναφέρει πουθενά τον Πρέσβη της Τουρκίας παρά μόνο τους αντιπροσώπους των Πρεσβειών «της Ολλανδίας, της Κίνας, της Βουλγαρίας, Ιαπωνίας, Ινδίας, της Αυστραλίας και Βιετνάμ». Όλες με εξαίρεση αυτή της Ολλανδίας χώρες με… τεράστιο για τον κ. Μουτζούρη τουριστικό ενδιαφέρον για το βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα για τη Λέσβο!

Για την ιστορία την ίδια μέρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Γιουνούς» θέτοντας σε αυξημένη επιφυλακή το ΓΕΕΘΑ κυκλοφορούσε μεταξύ Αη Στράτη – Λέσβου και Χίου. Η Τουρκία μετά την επιθετική ρητορική της με Navtex ενημέρωνε έρευνες δυτικά της Λέσβου και ο συνδαιτημόνας καλεσμένος του κ. Μουτζούρη προφανώς είχε προσέλθει στο γεύμα  λίγο αφότου είχε παραλάβει από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μια ακόμα ΝΟΤΑΜ διαμαρτυρίας για τις Τουρκικές υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στα νησιά μας.

Ο Περιφερειαρχής Βορείου Αιγαίου κάλεσε σε εκδήλωση γευσιγνωσίας τον Τούρκο Πρέσβη

Τέλος χθες, στο τετράωρης περίπου διάρκειας τσιμπούσι ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε την απόφαση της Περιφέρειας (;) να ανακηρύξει την κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου «Πρέσβειρα μαγειρικής και καλής θελήσεως των νησιών»!

Πηγή: stonisi.gr

Σεραφείμ Κοτρώτσος