Πολλοί μικροί Μπέοι και Μουτζούρηδες…

 Πολλοί μικροί Μπέοι και Μουτζούρηδες…

Ο “μαγκάκος” Βολιώτης προσπάθησε με την βαριά προφορά του να προκαλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που έκανε την βόλτα στους κεντρικούς πεζοδρόμους (στο περιθώριο των συναντήσεων προσυνεδριακού διαλόγου), θυμίζοντάς του τον Αχιλλέα Μπέο. Ψηφοφόρος και και θαυμαστής του, όπως δήλωσε. “Πρόσεξε πως μιλάς”, του είπε, με την κουτοπόνηρη άγνοια του αμμόρφωτου και του άξεστου, εκείνου που δεν έχει “έρμα” και δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιός ακριβώς είναι ο συνομιλητής του στην θεσμική ιεραρχία αυτού του τόπου. Εάν συνομιλούσε με τον πολλά βαρύ Αχιλλέα θα στεκόταν, προφανώς, όρθιος και θα χτυπούσε προσοχές. Τυπικό δείγμα μιας κρυφοακροδεξιάς έπαρσης που τυποποιεί την πεζοδρομιακή αργκό σε πολιτική κριτική.

Ναι, αλλά κι ο Κασσελάκης, θα πείτε: έπρεπε να απαντήσει στο αντιθεσμικό ύφος- “τον έχω χ@@μένο”; Κατηγορηματικά, όχι! Διότι εάν ο τυπάκος προσπερνάει τα στοιχειώδη, είτε μιλάει με πολιτικό αρχηγό είτε χαχανίζει στο τσιπουράδικο ή στην γηπεδική κερκίδα, εκείνος μπορούσε να επιστρατεύσει την (θεία) ειρωνεία και να τον παραπέμψει στην …Φάρλι. Λάθος του Κασσελάκη.

Όμως, το ζήτημα είναι ευρύτερο. Δεν είναι, τελικά, (μόνο) ο “μαγκάκος”. Ο τελευταίος θα περιφέρεται στον Βόλο ως ο πρωταγωνιστής ενός βίντεο που έγινε viral και θα επαίρεται για την σπουδαία “φτώχεια” του. Πιθανότατα θα λάβει και κάποια διακριτικά εύσημα από τους συνεργάτες του δημάρχου.

Το ζήτημα είναι ο ίδιος ο Μπέος. Σε βάρος του, εάν καλώς ενθυμούμαι, είχε διαταχθεί κάποια εισαγγελική έρευνα όταν καθύβρισε με τα γνωστά ομοφοβικά του τον Στέφανο Κασσελάκη, την βραδιά της περιφανούς νίκης του στις δημοτικές εκλογές. Και τότε, από κάτω, χαχάνιζαν οι ψηφοφόροι του. Σαν τον τυπάκο του βολιώτικου καφέ. Ο Μπέος συνεχίζει και απάντησε στο “χ@@μένο τον έχω” του Κασσελάκη με ένα ακόμα ομοφοβικό παραλήρημα.

Και έσπευσε να τον μιμηθεί και ο γνωστών ακροδεξιών αποχρώσεων περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης. Έλα, μωρέ, πλάκα κάνουμε, θα ισχυριστούν οι πρωταγωνιστές των μικρών πογκρόμ. Όταν, όμως, είναι αιρετοί αυτοί που το κάνουν; Όλα καλά; Κι ο κώδικας περί δήμων, καλά; Στέρεος; Και όλοι αυτοί που τους ψηφίζουν; Κι εκεί καλά;

Οι πολλοί μικροί Μπέοι και Μουτζούρηδες είναι αντανάκλαση των προτύπων τους. Αλλά είναι και θρασύδειλοι, ξερνούν ομοφοβία εκεί που νομίζουν ότι τους παίρνει. Τσαντίζονται που ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά πνίγουν την τσαντίλα τους.

Με τον Τετέϊ της Κηφισιάς και τα περί “μαϊμούς” που ακούστηκαν από τον πάγκο του Βόλου-ιδιοκτησίας Μπέου. Κι εκεί όλα καλά;

Υ.Γ: Μπράβο στην καθαρή και κατηγορηματική αντίδραση της Ν.Δ για τις ομοφοβικές επιθέσεις στον Κασσελάκη. Ας το έκαναν και τα άλλα κόμματα.

Σχετικά Άρθρα