• 20 Οκτωβρίου, 2021

Ο Καλέμης κατέβασε τον λογαριασμό στο twitter – Ο Γνωστός άγνωστος κ. καθηγητής

 Ο Καλέμης κατέβασε τον λογαριασμό στο twitter – Ο Γνωστός άγνωστος κ. καθηγητής

Σύμφωνα με το αναρτημένο βιογραφικό του ο Κωνσταντίνος Καλέμης είναι καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ενώ στο προφίλ του Linkedin δηλώνει σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων. Πρώην.

Το όνομα του ήρθε στη δημοσιότητα από το πρωί της Παρασκευής είναι αλήθεια με βίαιο τρόπο, όσο βίαια, χυδαία και ρατσιστικά είναι τα σχόλια του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όπως ήταν φυσικό τα… σχόλια προκάλεσαν θύελλα τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στην πολιτική ζωή καθώς ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι διέταξε έρευνα και μετά από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η αποπομπή του.

Δύο τινά:

Είτε ότι η έρευνα απέδωσε άμεσα είτε ότι το ποτήρι ξεχείλισε και τούτο διότι δεν είναι η πρώτη φορά αυτή με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που βλέπουμε τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και πρώην πλέον συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του υπουργείου Παιδείας, Κωνσταντίνο Καλέμη, να επιδίδεται σε άθλια σχόλια.

Παλαιότερα είχε επιδοθεί σε ομοφοβικά σχόλια κατά του Ζακ Κωστόπουλου.

Εφόσον ισχύει το δεύτερο ο κ. Καλέμης ήταν ήδη γνωστός, ενώ ερωτήματα προκύπτουν και για το ΕΚΠΑ. Δεν θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε κάποιο όργανο δεοντολογίας;

Ο ίδιος πάντως προτίμησε να… φυγοπονήσει καθώς μετά τις αντιδράσεις και τα σχόλια στον λογαριασμό του προτίμησε απλά να τον… κατεβάσει.

Όποιος λοιπόν θα ήθελε να εκφράσει την αντίδραση του στα σχόλια του κ. καθηγητή και προσπαθήσει να μπει στον λογαριασμό του θα δει τα εξής: