• 27 Νοεμβρίου, 2021

Ο EMA ανοίγει το δρόμο για τη χρήση του αντιικού χαπιού της Merck για τη θεραπεία κορoναϊού στην Ευρώπη

 Ο EMA ανοίγει το δρόμο για τη χρήση του αντιικού χαπιού της Merck για τη θεραπεία κορoναϊού στην Ευρώπη

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε σήμερα έτοιμος να συστήσει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη χρήση του αντιιικού χαπιού κατά του κοροναϊού το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics και το οποίο, νωρίτερα την Πέμπτη, έλαβε έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη και προτού δοθεί η τυπική έγκριση.

Επίσης, ο EMA γνωστοποίησε πως προσπαθεί να επιταχύνει την αξιολόγηση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα για το χάπι πριν από την πιθανή διάθεσή του στην αγορά στην ΕΕ, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα αυξανόμενο κύμα μολύνσεων.

«Θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε την αξιολόγησή μας για να λάβουμε έγκριση το συντομότερο δυνατό», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής στρατηγικής εμβολίων στον EMA, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να δώσει ακόμη μια ακριβή ημερομηνία.

«Είμαστε επίσης έτοιμοι να συστήσουμε στα κράτη μέλη της ΕΕ να μπορούν να διαθέτουν αυτό το νέο χάπι που χορηγείται δια του στόματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πριν από την έγκρισή του», συμπλήρωσε ο Καβαλέρι, όπως μεταδίδει το AFP.