• 20 Οκτωβρίου, 2021

Ντονμέζ: Εμείς είμαστε στο τραπέζι του διαλόγου – Το Oruc Reis θα συνεχίσει το έργο του στη Μεσόγειο

 Ντονμέζ: Εμείς είμαστε στο τραπέζι του διαλόγου – Το Oruc Reis θα συνεχίσει το έργο του στη Μεσόγειο

“Η Τουρκία είναι στο τραπέζι του διαλόγου, δεν τίθεται θέμα να τερματιστεί η διαδικασία”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, για την Ανατολική Μεσόγειο και το Oruc Reis.

Δένδιας: Διερευνητικές επαφές δεν μπορούν να υπάρξουν με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (vid)

O Τούρκος υπουργός είπε ότι θα συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους και μετά τις 22 Οκτωβρίου όπως αυτός έχει καθοριστεί. Συγκεκριμένα, είπε ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει το έργο του στη Μεσόγειο, ενώ το Barbaros στην Κύπρο.

“Όπως γνωρίζετε το Oruc Reis μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αττάλειας. Οι εργασίες εκεί έχουν ολοκληρωθεί. Το Ορούτς Ρέις συνεχίζει το πρόγραμμά του στην Ανατολική Μεσόγειο. Δηλώσαμε ότι κάνουμε τις εργασίες μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Δεν έχουμε βλέψεις στην ιδιοκτησία κανενός. Να μας συγχωρέσουν αλλά κανείς να μην έχει βλέψεις και λόγο στα πεδία δικής μας δικαιοδοσίας. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζονται οι εργασίες μας. Και η διαδικασία του διαλόγου θα συνεχιστεί. Και μετά τις 22 Οκτωβρίου θα συνεχίσουμε τον σχεδιασμό μας όπως το έχουμε προγραμματίσει. Δεν τίθεται θέμα να τερματιστεί η διαδικασία, εμείς είμαστε στο τραπέζι. Δεν ξέρω αν η απέναντι πλευρά θα έρθει στο τραπέζι. Εμείς θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μας. Το θέμα δεν είναι μόνο οι υδρογονάνθρακες. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στη σημερινή μας στάση”, ανέφερε ο Ντονμέζ.

Πηγή: ΚΥΠΕ