• 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Νήπια 3 και 4 ετών την… “κοπάνησαν” από νηπιαγωγείο (vid)

 Νήπια 3 και 4 ετών την… “κοπάνησαν” από νηπιαγωγείο (vid)

Mια ασύλληπτη ιστορία ήρθε στην φως της επικαιρότητας στην επαρχία της Λεμεσού με δύο νήπια ηλικίας 3 και 4 ετών.

Δυο ανήλικα παιδιά, ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι «χάθηκαν» από το νηπιαγωγείο τους κι εντοπίστηκαν μετά από τις αγωνιώδεις έρευνες γονιών και ατόμων που βρίσκονταν στον χώρο.

Το SigmaLive έχει στην κατοχή του την μαρτυρία της μητέρας του ενός παιδιού το οποίο εξαφανίστηκε κι εντοπίστηκε μαζί με το άλλο κοριτσάκι να περιφέρονται σε δρόμους της Λεμεσού. Τα δυο ανήλικα εντόπισε, για καλή τους τύχη μια γυναίκα η οποία περπατούσε στην περιοχή και τα οδήγησε στον αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας.

Όπως εξιστορεί η μητέρα του ανήλικου αγοριού στο SigmaLive, το παιδί τους είχε πάει στο σχολείο την πρώτη μέρα και παρέμεινε εκεί για σκοπούς προσαρμογής για κάποιες ώρες, παρουσία της ίδιας. Την επόμενη μέρα συμφωνήθηκε όπως το παιδί παραμείνει στο νηπιαγωγείο κανονικά. Οι γονείς του παιδιού σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μητέρα στο SigmaLive επικοινώνησαν με το νηπιαγωγείο για να δουν αν το παιδί τους ήταν εντάξει, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι ο γιος τους ήταν μια χαρά και ότι έπαιζε κανονικά με τα άλλα παιδιά.

Οι γονείς πήγαν για να παραλάβουν το παιδί τους την ώρα που συμφωνήθηκε κι ενώ έβλεπαν άλλους γονείς να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, το δικό τους δεν διακρινόταν στον χώρο. Ζήτησαν όπως λένε, να δουν την Διευθύντρια και τους λέχθηκε ότι βρισκόταν εκτός πόλης για μια συνάντηση. Ανέμεναν κατά τα λεγόμενά τους περίπου 15 λεπτά κι ακολούθως μπήκαν στον χώρο για να βρουν το παιδί τους. «Δεν μπορούσαμε να βρούμε τον γιο μας. Δείξαμε μια φωτογραφία του, για να μπορέσουν να τον εντοπίσουν», λέει η μάνα του παιδιού.

Η μητέρα λέει ότι της είπαν ότι τα παιδιά κάποτε κρύβονται μέσα στις τσουλήθρες του νηπιαγωγείου. «Ψάξαμε παντού μέχρι και πίσω από φράχτες και λόφους γύρω απ’ το νηπιαγωγείο. Συνεχίσαμε να ψάχνουμε τον χώρο, μέχρι και το υπόγειο», λέει η μητέρα στο SigmaLive. Στη συνέχεια οι γονείς ζήτησαν να δουν τις κάμερες του χώρου και ζήτησαν να κληθεί η Αστυνομία για να εντοπίσει το παιδί. Στο ενδιάμεσο είχαν ρωτήσει άλλο παιδάκι στο νηπιαγωγείο, αν είδε τον γιο τους, κι αυτό τους είπε ότι έπαιζε με την αδελφή του (τελευταίου παιδιού).

Όπως εξιστορεί η μητέρα του αμέσως άρχισαν αγωνιώδεις προσπάθειες για να εντοπίσουν τα δυο παιδιά και λίγη ώρα αργότερα έλαβαν τηλεφώνημα από την Αστυνομία της Γερμασόγειας ότι τα παιδιά οδηγήθηκαν στον σταθμό από γυναίκα που τα εντόπισε στον δρόμο.

«Το παιδί μας έκλαιγε και ήταν καταϊδρωμένο. Δεν έφερε κτυπήματα. Μαζί του ήταν και το 5χρονο κοριτσάκι με το οποίο έφυγαν μαζί απ’ το νηπιαγωγείο», λέει η μητέρα. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε λόγω πυρετού που είχε το παιδί, ότι υπέστη θερμοπληξία.

Όταν ρώτησαν το παιδί τους για το τι έγινε ο ίδιος τους είπε ότι κρύφτηκαν γιατί φοβήθηκαν ότι θα τους θύμωναν στο νηπιαγωγείο αφού προηγουμένως στην προσπάθειά τους να πιούν νερό έριξαν στο πάτωμα αντικείμενα.

Η μητέρα μέσω του SigmaLive ισχυρίζεται ότι την παρότρυναν να μην προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία ενώ έγιναν μάρτυρες όπως λένε και του περιστατικού βίας που σημειώθηκε εκεί, μεταξύ 18χρονης υπαλλήλου και ιδιοκτήτη. Οι γονείς κατέθεσαν στην Αστυνομία, ωστόσο μέσω του SigmaLive καταγγέλλουν ότι δεν λαμβάνουν ενημέρωση για την πορεία των ερευνών. Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση προς όλους τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αφήνουν τα παιδιά τους σ’ έναν χώρο και να ελέγχουν αν οι χώροι που αφήνουν τα παιδιά τους έχουν τις κατάλληλες άδειες.