• 20 Απριλίου, 2021

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: ” Μπήκαν χωρίς ένταλμα σε σπίτια φοιτητών και τους συνέλαβαν”

 Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: ” Μπήκαν χωρίς ένταλμα σε σπίτια φοιτητών και τους συνέλαβαν”

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων τοποθετείται με αφορμή την εισβολή αστυνομικών στα σπίτια φοιτητών στα Χανιά και την μεταφορά τους στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Αναλυτικά:

«Κι ας  γυρίσουμε πίσω στην 7η Ιούλιου του 2019. Όταν μετά από την εκλογική αναμέτρηση εκείνης της περιόδου η χώρα γυρνάει σελίδα, αλλάζοντας η σκυτάλη της εξουσίας και περνώντας στη Νέα Δημοκρατία. Από εκείνη την μέρα έως και σήμερα γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μίας στοχευόμενης προσπάθειας της κυβέρνησης να διαλύσει κάθε έννοια Δημοκρατίας σε αυτήν την χώρα!

Την χώρα η οποία γέννησε απ τα σπλάχνα της το Δημοκρατικό πολίτευμα και της αξίες που το περικλείουν. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μίας ασύμμετρης κρατικής βίας προς απλούς πολίτες ακόμα και δημοσιογράφους ενώ παράλληλα ενισχύεται με κάθε τρόπο η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους, τις γειτονίες μας, τα πανεπιστήμια μας.

Στις 27/2 η κρατική καταστολή και η αστυνομική βία έδειξε για άλλη μία φορά τα δόντια της. Αδιαφορώντας και καταπατώντας το ίδιο το σύνταγμα το όποιο ορίζει ρητώς και καθέτως ότι η κατοικία του κάθε ενός από εμάς αποτελεί χώρος ασύλου και δεν επιτρέπεται σε κανένα να εισβάλλει μέσα σε αυτό, πάρα μονάχα έπειτα από σχετικό ένταλμα από τον εισαγγελέα, η αστυνομία, εισβάλει μέσα στα ίδια τα σπίτια φοιτητών συλλαμβάνοντας και οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα.

Νέες καταγγελίες για “γαλάζια” εμβόλια στην Καλλιθέα

Όσοι, αρχικά γλύτωσαν από τα χέρια των αστυνομικών συνελήφθησαν μετέπειτα, στους δρόμους των Χανίων, εκεί όπου η αστυνομία τους ακολούθησε. Τέλος το αξιοπερίεργο της όλη υπόθεσης είναι το γεγονός ότι η αστυνομικοί οι οποίοι προέβησαν στις συλλήψεις δεν φορούσαν τα διακριτικά της αστυνομίας και τα οχήματα τους ήταν πολιτικά και όχι υπηρεσιακά.

Η τρομοκρατία της αστυνομίας και του κράτους προς όλους τους Δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες δεν θα περάσει. Οφείλουμε στους εαυτούς μας, μετά από τόσους αγώνες, να αντισταθούμε και να παλέψουμε ενάντια στο κατεστημένο της αστυνομίας και του κράτους που δομεί σήμερα η Κυβέρνηση.

Οι πρακτικές που ακολουθεί και εφαρμόζει η αστυνομία με την καθοδήγηση της ίδιας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Χρυσοχοϊδη, θυμίζουν αν μη τι άλλο  και μας φέρνουν στο μυαλό πρακτικές αντίστοιχες με εκείνες της Χούντας. Αρκεί μοναχά, μια ματιά στο παρελθόν κάποιων ακραίων βουλευτών της Κυβέρνησης και ίσως τότε κατανοήσουμε καλύτερα το που οφείλονται οι προαναφερθείσες τακτικές του Κύριου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.»