• 16 Ιανουαρίου, 2022

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον “ψευτογιατρό”: “Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δυο φορές”

 Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον “ψευτογιατρό”: “Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δυο φορές”

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του “ψευτογιατρού” για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Με την  έναρξη της διαδικασίας, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η σύζυγος 46χρονου άνδρα, που πέθανε από καρκίνο των όρχεων καθώς τον εμπιστεύθηκε.

Εξεταζόμενη από τους συνηγόρους της υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκε έντονα για το ύφος και τον τόνο που αυτοί της υπέβαλλαν τις ερωτήσεις τους, αμφισβητώντας τα όσα η γυναίκα κατέθεσε. “Έλεος. Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση. Έχω αγκαλιάσει τόσα πτώματα διαμελισμένα λόγω εργασίας και αυτήν την κρυάδα δεν την έχω ζήσει ποτέ. Δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση”, είπε η μάρτυρας.

Κρήτη: Εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συζύγου του και την απειλούσε με όπλο

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε στη συνέχεια φίλος του θανόντος: “Μου είπε ότι είχε καρκίνο στο όσχεο και ότι οι γιατροί του ανέφεραν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί ήταν στο αρχικό στάδιο. Τον Φεβρουάριο του 2007 μου είπε ότι γνώρισε έναν γιατρό διεθνούς φήμης που είχε θεραπεύσει πολύ κόσμο και ότι θα γλύτωνε την επέμβαση. Μου ακούστηκε καλή ιδέα παρ’ όλο που οι γιατροί του ζητούσαν άλλα πράγματα, δηλαδή χειρουργείο, βιοψία και μετά χημειοθεραπεία. Με πλησίασε κάποια στιγμή το 2010 και μου ζήτησε χρήματα για κάποια ένεση. Μου είπε ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα αλλά θα αντιδρούσε η γυναίκα του. Κάποια στιγμή τον πήγα στον Άγιο Σάββα για εξετάσεις. Όταν βγήκε τον είδα να συνοδεύεται από κάποια άλλα άτομα με λευκές ποδιές. Μαζί τους ήταν και ο Κοντοστάθης”.

Όπως είπε ο μάρτυρας δάνεισε στον φίλο του περίπου 30.000 ευρώ για να πληρώσει τα “μαντζούνια” του “ψευτογιατρού”. “Τον έβλεπα φοβερά αδύναμο και ώρες ώρες ενώ ήταν ήρεμος άνθρωπος γίνονταν οξύθυμος. Δεν ξεκίνησε όσα του έλεγαν οι γιατροί του γιατί του είπαν ότι υπάρχει γιατρός που μπορείς “να αποφύγεις το μαχαίρι”, είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τι σας έλεγε για την αγωγή που ακολουθούσε (σ.σ. από τον κατηγορούμενο).

Μάρτυρας: Ήταν κάθετος, δεν το άνοιγα το θέμα θα καταλήγαμε σε καυγά.

Στη συνέχεια με δάκρυα στα μάτια ο μάρτυρας είπε: “Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δυο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα”.

Πηγή: enikos.gr