• 16 Μαΐου, 2021

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Καραϊβάζ: “Ξεσκονίζουν” λίστες σεσημασμένων και αναζητούν στοιχεία σε κινητό και υπολογιστή

 Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Καραϊβάζ: “Ξεσκονίζουν” λίστες σεσημασμένων και αναζητούν στοιχεία σε κινητό και υπολογιστή

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προκειμένου να εντοπίσουν πιθανό λάθος των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ που θα τους οδηγήσει στη σύλληψη τους.

Οι αξιωματικοί αναζητούν την παραμικρή λεπτομέρεια που θα αποτελέσει το «κλειδί» ως προς τον προσανατολισμό των ερευνών.

Στο μικροσκόπιο κινητό και υπολογιστής

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται επαφές, συνομιλίες, μηνύματα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Γιώργου Καραϊβάζ που γίνονται «φύλλο και φτερό», με την ελπίδα να βρεθούν ηλεκτρονικά «αποτυπώματα» που θα οδηγήσουν στα ίχνη των εκτελεστών.
Παρότι το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καταστράφηκε από μία από τις σφαίρες που δέχτηκε την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, αυτό δεν εμποδίζει τους ειδικούς να ανακαλέσουν σημαντικά δεδομένα.

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα κλειδιά, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του αστυνομικού συντάκτη, η οποία, σύμφωνα με την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, έδωσε μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς το βράδυ της Παρασκευής, όταν την επισκέφτηκαν στο σπίτι της. Η σύζυγός του, Στάθα, ήταν εκείνη που έδωσε στους αξιωματικούς της αστυνομίας το το pin του κινητού τηλεφώνου του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και το laptop του, το Σάββατο.

Απομακρύνεται το σενάριο οι εκτελεστές να ήρθαν από το εξωτερικό

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην άποψη ότι οι εκτελεστές δεν ήρθαν από το εξωτερικό αλλά παρά ταύτα οι αστυνομικοί έχουν ψάξει ξενοδοχεία, αλλά και τις λίστες των ανθρώπων που εισήλθαν στη χώρας μας συγκεκριμένες ημερομηνίες, πριν από τη δολοφονία του δημοσιογράφου, είτε από τα χερσαία είτε από τα θαλάσσια σύνορα, χωρίς να έχουν εντοπίσει κάτι ύποπτο, μέχρι στιγμής.

Ψάχνουν τους σεσημασμένους

Βέβαιο θεωρείται ότι πρόκειται για επαγγελματίες δολοφόνους, που έχουν κάνει και στο παρελθόν παρόμοιες εγκληματικές δράσεις, κρίνοντας από τον τρόπο δράσης τους. Γι’ αυτό, εξάλλου, οι αστυνομικοί ερευνούν τις λίστες των σεσημασμένων κακοποιών, ώστε να αντλήσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στον εντοπισμό τους. Σε ό,τι αφορά στο μηχανάκι χαμηλού κυβισμού, που χρησιμοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, εκτιμάται ότι το έχουν κάπου κρυμμένο και δεν το άφησαν σε δημόσιο χώρο, γιατί δεν ήθελαν να αφήσουν πίσω ίχνη τους.

Οι σφαίρες στο απέναντι μπαλκόνι

Εντύπωση προκαλεί ότι εντοπίστηκαν σημάδια από δύο σφαίρες στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και στον τοίχο του διαμερίσματος πολυκατοικίας που βρίσκεται απέναντι από το σημείο που εκτελέστηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Το σχέδιο και η διαδρομή της διαφυγής

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν καταφέρει να χαρτογραφήσουν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της διαδρομής που ακολούθησαν οι εκτελεστές, χωρίς να έχουν καταλήξει όμως στην τελική κατεύθυνσή τους ή εάν στη διαδρομή οι δύο δράστες χωρίστηκαν ή αν υπήρχε άλλο όχημα διαφυγής.

  • Παρότι έχουν στη διάθεσή τους διψήφιο αριθμό κλεμμένων σκούτερ το τελευταίο διάστημα, δε φαίνεται κάποιο από αυτά να ταυτοποιείται με αυτό που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι στο επίμαχο καρέ της καταγραφής τους, ενώ κανένα μηχανάκι αυτού του τύπου μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί καμένο ή εγκαταλειμμένο.
  • Έτσι το σενάριο να είναι καλά κρυμμένο σε κάποιο κλειστό γκαράζ, ολοένα και φαντάζει πιο πιθανό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την παρουσιάστρια της εκπομπής του star Ζίνα Κουτσελίνη , ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν φοβόταν κάτι ούτε ένιωθε να απειλείται και αντίθετα, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαρούμενος. Ενδεικτικό είναι, όπως είπε, ότι το δικό του αυτοκίνητο, το οδηγούσε ο γιος του έως και την Τετάρτη.