• 16 Οκτωβρίου, 2021

Νέα ένταση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Διαπληκτισμοί γονέων με αστυνομικούς (vid)

 Νέα ένταση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Διαπληκτισμοί γονέων με αστυνομικούς (vid)

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου τις προηγούμενες μέρες ακροδεξιοί είχαν καταλάβει το σχολείο, με κλούβες των ΜΑΤ, περιπολικά και μοτοσυκλέτες και δεν επιτρέπουν σε οποιονδήποτε δεν έχει εργασία στα ΕΠΑΛ να κινηθεί προς τα εκεί, όπως μεταδίδει το grtimes.

Διαπληκτισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν τις 8.00 το πρωί της Παρασκευής (1/10) μεταξύ μελών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, των ΕΛΜΕ και τις δυνάμεις της αστυνομίας όταν οι πρώτοι θέλησαν να πλησιάσουν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί επέτρεψαν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να περάσει μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων.

Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκαν από την αυλή του σχολείου με βόμβες μολότοφ, ξύλα και πέτρες σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Έκτοτε, η ΕΛΑΣ έχει λάβει αυστηρά μέτρα ούτως ώστε να μην σημειωθούν ξανά επεισόδια, ενώ προχώρησε σε συλλήψεις.

Μαθητές του σχολείου κατήγγειλαν πως μέσα σε αυτό υπάρχει ομάδα που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο και δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, προβαίνει σε εκφοβισμό όσων δεν συμφωνούν με την ιδεολογία και τις ενέργειές τους ενώ γίνονται και ξυλοδαρμοί, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι αρκετοί ήταν οι μαθητές που μετά τα βίαια επεισόδια, εχθές δεν πήγαν στο σχολείο.