• 3 Αυγούστου, 2021

Νέα “έκρηξη” κρουσμάτων σήμερα – Αναμένονται πάνω από 1.500

 Νέα “έκρηξη” κρουσμάτων σήμερα – Αναμένονται πάνω από 1.500

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα, αναμένεται να γίνει λόγος για περισσότερα από 1.500 κρούσματα κοροναϊού.

Σημειώνεται , τόσο το περασμένο Σαββατοκύριακο όσο και τη Δευτέρα, μέρες δηλαδή που συνήθως καταγράφονται αρκετά λιγότερα κρούσματα, ο ημερήσιος αριθμός ήταν υψηλός, δείχνοντας την ανοδική τάση της πανδημίας που καταγράφεται μετά την αποκλιμάκωση που είχε προηγηθεί.

Κορονοπάρτι στον Άλιμο: Πάνω από 100 κρούσματα σε μαθητές Γ’ Λυκείου – Τι αποκάλυψε ο δήμαρχος

Συγκεκριμένα, το Σάββατο ανακοινώθηκαν 1.001 κρούσματα, την Κυριακή 619 και τη Δευτέρα 801. Είναι ενδεικτικό ότι την προηγούμενη Δευτέρα τα κρούσματα ήταν μόλις 362.

Ανησυχία για το Rt

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και διευθυντή της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ, η πορεία της επιδημίας επιταχύνεται, με διπλασιασμό του αριθμού αναπαραγωγής μέσα στην τελευταία εβδομάδα περνώντας από την αποκλιμάκωση σε ταχεία αύξηση. Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρηγιάννης, αυξάνονται οι περιοχές όπου απαιτείται αυξημένη επιδημιολογική και γονιδιωματική επιτήρηση, ακόμη και επαναφορά περιοριστικών μέτρων.