• 3 Αυγούστου, 2021

Κορονοπάρτι στον Άλιμο: Πάνω από 100 κρούσματα σε μαθητές Γ’ Λυκείου – Τι αποκάλυψε ο δήμαρχος

 Κορονοπάρτι στον Άλιμο: Πάνω από 100 κρούσματα σε μαθητές Γ’ Λυκείου – Τι αποκάλυψε ο δήμαρχος

Αποκαλύψεις για το κορονοπάρτι σε beach bar στον Άλιμο που προκάλεσε εκτόξευση των κρουσμάτων στο Νότιο Τομέα.

Το πάρτι έγινε το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, διοργανώθηκε από μαθητές σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες συνωστίστηκαν εκατοντάδες άτομα, τα οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν περιορίστηκαν στο να πιούν το ποτό τους σε κάποια από τα τραπέζια ή τα σταντ του καταστήματος.

«Ήταν ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί από σχεδόν όλα τα λύκεια του Αλίμου. Εκεί έγινε υπερμετάδοση. Εμείς προληπτικά ελέγχουμε τα καταστήματα. Αλλά όταν χορεύουν υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Η παράβαση βαραίνει του πάντες. Ο νόμος τους επιτρέπει πλέον να υπάρχουν πολλά άτομα στα μαγαζιά. Ο χορός είναι το παράνομο», αναφέρει στο newsit.gr o δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και συνεχίζοντας προσθέτει: «Όταν παίζει λογικό είναι να χορεύουν τα παιδιά. Μίλησα με όλους τους καταστηματάρχες και τους είπα αν μπορούν να μην παίζουν μουσική και μου είπαν ότι εμείς τηρούμε το νόμο. Δεν φταίμε εάν αυτοί σηκώνονται να χορέψουν. Μιλάμε για πάνω από 100 κρούσματα, κυρίως σε παιδιά της τρίτης λυκείου, άρα περίπου 17 ετών»

Κούβελας: “Σε λάθος κατεύθυνση τα μέτρα για την εστίαση. Δεν γίνεται να κάνουμε διακρίσεις στους ανθρώπους”

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου έχει ζητήσει από την ελληνική αστυνομία να πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους στα νυχτερινά καταστήματα και στα beach bar που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της πόλης του, ενώ αποκαλύπτει ότι το ίδιο κατάστημα υπέπεσε πριν λίγες ημέρες σε παράβαση του ωραρίου μουσικής.

«Μετά τις 15 Ιουλίου που θα είναι πιο μικρή η δυναμικότητα ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα. Έχω ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ συνεχείς ελέγχους. Προχθές στο κατάστημα που υπήρξε η υπερμετάδοση η αστυνομία επέβαλε τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση της νομοθεσίας περί ωραρίου μουσικής και όχι για παράβαση μέτρων covid. Η πολιτεία πρέπει να ρίξει το βάρος της στην παραλιακή ζώνη. Δεν μπορεί ο δήμος να κάνει τη δουλειά της αστυνομίας και των κλιμακίων», καταλήγει ο δήμαρχος Αλίμου.

 Tην ίδια στιγμή που στα κοινωνικά δίκτυα οι χρήστες εξέφρασαν είτε την ενόχλησή τους για την απουσία των στοιχειωδών μέτρων είτε τον θυμό τους, για τις πολλές περιπτώσεις μόλυνσης.

Παρτι
Πάρτι
Πάρτι
Πάρτι
Πάρτι