• 4 Αυγούστου, 2021

Νέα έκρηξη: Κοντά στις 3.000 τα κρούσματα σήμερα – Πρόβλεψη Αρκουμανέα

 Νέα έκρηξη: Κοντά στις 3.000 τα κρούσματα σήμερα – Πρόβλεψη Αρκουμανέα

Την πρόβλεψη ότι τα σημερινά κρούσματα θα κυμαίνονται κοντά στις 3.000 έκανε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

Η δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ έρχεται να προστεθεί στις προειδοποιήσεις των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων τις προσεχείς ημέρες.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν κοντά στα 3.000 κρούσματα. Ο ίδιος, ωστόσο, ζήτησε να κοιτάζουμε και άλλους δείκτες και όχι αποκλειστικά τα κρούσματα, τα οποία, φυσικά, προκαλούν ανησυχία. Ένας από αυτούς, διευκρίνισε είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που από «την αρχή του έτους έχει μειωθεί από τα 46 στα 27».

Όσο πιο νεαρά είναι τα κρούσματα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά, διευκρίνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες από όλες τις πλευρές για να πειστούν και οι δύσπιστοι.

Ειδικότερα, την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα εάν γίνει μεγάλος αριθμός μετρήσεων, εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης,