• 24 Οκτωβρίου, 2021

Μπακογιάννη: Ιστορικής σημασίας η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

 Μπακογιάννη: Ιστορικής σημασίας η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

“Ιστορικής σημασίας” χαρακτηρίζει την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας για την αγορά τριών νέων φρεγατών, η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Μια τέτοια αμυντική συνεργασία συνεπάγεται πως σε περίπτωση μιας κρίσης ή ενός επεισοδίου, η χώρα μας θα έχει στο πλευρό της την Γαλλία, αλλά ακόμη συνεπάγεται τις κοινές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα υλοποιούνται ταυτόχρονα από Γαλλία και Ελλάδα στην περιοχή της Μεσογείου» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μητσοτάκης: Ιστορική μέρα για Ελλάδα – Γαλλία/Μακρόν: Προωθούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στις περιοχές μας, μήνυμα στην Άγκυρα

«Θυμηθείτε, συνέχισε, που ήμασταν πριν από 2 χρόνια». Η κ. Μπακογιάννηανέφερε πως ακριβώς πριν από δύο χρόνια η χώρα μας είχε μη εκσυγχρονισμένα μαχητικά F-16 που δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό, παλιά πλοία και μόνη ισχυρή άμυνα τα υποβρύχια της ενώ τώρα έχουμε εκσυγχρονισμένα F-16, παραγγείλαμε 24 Rafale, τα οποία, είναι υπερόπλο στον αέρα και ταυτόχρονα το πάγιο αίτημα του Ναυτικού για καινούριες φρεγάτες και κορβέτες πραγματοποιείται σήμερα.