• 16 Ιουνίου, 2021

“Μοτίβο του μέλλοντος” ο Covid- “Δεν είναι λογικός στόχος η εξάλειψή του”, τονίζει εκπρόσωπος του ΠΟΥ

 “Μοτίβο του μέλλοντος” ο Covid- “Δεν είναι λογικός στόχος η εξάλειψή του”, τονίζει εκπρόσωπος του ΠΟΥ

Η ανθρωπότητα θα πρέπει να μάθει να ζεί με τον κορονοϊό, καθώς η εξάλειψή του δεν είναι, επί του παρόντος, “λογικός στόχος”. Η δήλωση προέρχεται από ειδικό εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και αποκαλύπτει μια δυστοπία που έχει αρχίσει να γίνεται οικεία στην διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Την δήλωση έκανε Δρ. Ντέιβιντ Ναμπάρο, ειδικός εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μιλώντας στο Sky News την Κυριακή (06/06), επεσήμανε: “Η ανθρωπότητα θα πρέπει να μάθει πώς να συνυπάρχει με αυτόν τον ιό, αποτρέποντάς τον να διασπαρεί, στη συνέχεια να εξαπλωθεί ταχέως και να δημιουργήσει hotspots της ασθένειας και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό το άμεσο μέλλον. Η εξάλειψη δεν είναι επί του παρόντος λογικός στόχος”.

Και πρόσθεσε: “Κάθε φορά που υπάρχει ξαφνική έξαρση, ωθεί κάποιον να σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχει μια νέα παραλλαγή. Αυτό δεν θα ήταν έκπληξη”.

Επεσήμανε, επίσης, ότι ο κορονοϊός θα είναι “το μοτίβο του μέλλοντος”, καθώς “αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί σύντομα, θα υπάρξουν παραλλαγές”.