• 28 Ιανουαρίου, 2021

Μητρόπουλος για αναδρομικά: Την ημέρα καταβολής λήγει η προθεσμία για προσφυγές

 Μητρόπουλος για αναδρομικά: Την ημέρα καταβολής λήγει η προθεσμία για προσφυγές

“Δυστυχώς βλέπουμε μερική εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά. Αντιδικήσαμε με τον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά του 11μηνου και με τον ΕΤΕΑΕΠ για το 11μηνο επικουρικών και δώρων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας επιδίκασε συνολικά 5 δισ. ευρώ. Αναλυτικά επιδίκασε 4 δισεκατομμύρια για κύριες συντάξεις και δώρα και 1 δισεκατομμύριο για επικουρικές και δώρα. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε 900 εκατ. ευρώ μόνο για τις κύριες συντάξεις και μόνο για τον ιδιωτικό τομέα. Ο νόμος δημοσιεύτηκε χθες και βεβαίως ισχύει από χθες” τόνισε ο κ. Μητρόπουλος

Η παρούσα αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση, χώρισαν τα αναδρομικά σε αυτούς που έχουν κάνει προσφυγή και τους αφήνει ελεύθερους να προσφύγουν για επικουρικά και δώρα, και για τους άλλους που δεν είχαν προσφύγει καθόλου στη Δικαιοσύνη έρχεται και τους λέει ότι όταν σας καταβάλλω τα αναδρομικά, ενώ δεν τα ζητήσατε μέσω προσφυγής, απαγορεύεται να προσφύγετε στη Δικαιοσύνη. Αυτό έχει μια δόση αντισυνταγματικότητας» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Αυτό συνεπάγεται ότι θα υπάρξει νέο κύμα προσφυγών. Για όσους δεν έχουν προσφύγει και θέλει να προσφύγει σε περίπτωση που δεν θέλει να εισπράξει τα χρήματα, η προθεσμία για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη λήγει την ημέρα της καταβολής των αναδρομικών. Για τους άλλους, που δεν έχουν κάνει καθόλου προσφυγή τέλη του 2020 λήγει το 2015 και τέλη του 2021 λήγει το έτος 2016, αντίστοιχα.