Κρήτη: Το Λιμενικό διέσωσε 72 μετανάστες – Συνελήφθησαν 2 διακινητές

 Κρήτη: Το Λιμενικό διέσωσε 72 μετανάστες – Συνελήφθησαν 2 διακινητές

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Καλών Λιμένων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβέρνητη λέμβο λόγω μηχανικής βλάβης με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή 46 ν.μ. νότια της Κρήτης.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, περισυνελέχθηκαν εβδομήντα δύο αλλοδαποί (58 άνδρες και 14 ανήλικοι) από Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία κατέπλευσε στον όρμο των Καλών Λιμένων. Με τη συνδρομή ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε η ασφαλής αποβίβαση των 72 ατόμων. Οι προαναφερθέντες στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και ΤΑΕ ΕΛ.ΑΣ. Μεσσαράς και τη συνδρομή του Δήμου Φαιστού.

Η προαναφερόμενη λέμβος εκκίνησε από ακτές TOBRUK Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα. Οι αλλοδαποί πλήρωσαν για την μεταφορά τους τα χρηματικά ποσά των 2.000 έως 4.000 δολαρίων Η.Π.Α.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 18 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργία”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση” και του άρθρου 187 παρ. 2 Π.Κ. “Σύσταση συμμορίας”.

Σχετικά Άρθρα