• 16 Μαΐου, 2021

ΜέΡΑ25: Να αποσυρθεί το άθλιο νομοσχέδιο για το ΚΕΘΕΑ

 ΜέΡΑ25: Να αποσυρθεί το άθλιο νομοσχέδιο για το ΚΕΘΕΑ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ΚΕΘΕΑ, το οποίο χαρακτηρίζει «άθλιο», ζητά με οξύτατη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, τονίζοντας ότι το σχέδιο της διοίκησης αλλάζει τον χαρακτήρα του και πλήττει σφοδρά τη θεραπεία και το επιστημονικό του έργο, την ώρα που φουντώνουν οι ανάγκες της κοινωνίας, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Όπως υπενθυμίζει, όταν το 2019 «η κυβέρνηση αντικατέστησε πραξικοπηματικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με ένα κομματικά διορισμένο, ο Υπουργός Υγείας ο κ. Κικίλιας διαβεβαίωνε δημοσίως περί άμισθου ΔΣ, περί ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και διαφύλαξης της θεραπευτικής του πρότασης και του επιστημονικού του έργου».

Ωστόσο, προσθέτει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, «σήμερα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει το τέλος της θεραπευτικής κοινότητας και του ΚΕΘΕΑ, με ένα σχέδιο από την διορισμένη διοίκηση της, για ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα με έμμισθο φυσικά ΔΣ, που θα συνιστά ένα ακόμα κομματικά ελεγχόμενο συμβούλιο διορισμού και εξυπηρέτησης ημετέρων και όλα αυτά τη στιγμή κιόλας που αποδυναμώνει το έργο, τις δομές και επιτίθεται στους εργαζόμενους του φορέα και τα δικαιώματά τους».

Πρόκειται, επισημαίνει ο κ. Κριθαρίδης, «για μια συνειδητή, ταξική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης, να αποδυναμώσει δραστικά το μεγαλύτερο τμήμα του δημόσιου, δωρεάν συστήματος απεξάρτησης της χώρας και να επιτεθεί στους εργαζόμενους του».