• 20 Απριλίου, 2021

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής :Απεγκλωβίστηκαν νεαροί σε απόκρημνο σημείο στην Καλαμάτα

 Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής :Απεγκλωβίστηκαν νεαροί σε απόκρημνο σημείο στην Καλαμάτα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 4 ατόμων, που από χθες το βράδυ εγκλωβίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Βελανιδιάς στην Καλαμάτα.

Οι τέσσερις νεαροί είχαν ξεκινήσει χθες το απόγευμα με δίκυκλα μηχανάκια για πάνε βόλτα στην ευρύτερη περιοχή της ιεράς μονής, αλλά κάποια στιγμή έφθασαν σε ένα απόκρημνο σημείο, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν και να μην μπορούν να επιστρέψουν.

Μετά την χθεσινοβραδινή επιχείρηση, χρειάστηκε σήμερα και δεύτερη επιχείρηση με το φως της ημέρας, ώστε σε λίγη ώρα τα 4 άτομα να φθάσουν τελικά στη Μονή Βελανιδιάς. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έφθασαν χθες το απόγευμα με τα μηχανάκια τους και αφού στάθμευσαν, πήραν με τα πόδια το μονοπάτι προς τον Νέδοντα. Κατά την επιστροφή τους όμως προφανώς έχασαν τον δρόμο και τελικά βρέθηκαν σε κάποιο σημείο, όπου δεν μπορούσαν να συνεχίσουν προς κάποια κατεύθυνση. Επικοινώνησαν με την Πυροσβεστική και με την βοήθεια εφαρμογής, που είχε στο κινητό του ένας εξ αυτών, εντοπίστηκε το ακριβές στίγμα τους.

Για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες, ενώ ζητήθηκε η επέμβαση της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ.

Παράλληλα συνέδραμαν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.