• 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Με βανάκι μετέφερε τα θύματά του ο “ψευτογιατρός” (vid)

 Με βανάκι μετέφερε τα θύματά του ο “ψευτογιατρός” (vid)

Ακόμα και πουλμανάκι με οδηγό, ο οποίος μετέφερε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν με δικό τους μέσο σε μοναστήρια και ναούς για να τον συναντήσουν, φαίνεται ότι είχε στη δούλεψή του ο 47χρονος “ψευτογιατρός”.

Ο Θοδωρής, όπως έλεγε ότι ήταν το όνομά του, σύμφωνα με τη νέα αποκλειστική μαρτυρία που φέρνει στο φως σήμερα το LIVE NEWS, πηγαινόφερνε τα ανυποψίαστα θύματα στα ραντεβού.

«Δεν είχα αμάξι και ήρθαν και μας πήρανε, μας πήρε ένας κύριος νέος και αυτός με γυαλιά συνέχεια, Θοδωρής λέγεται, Θοδωρής ένα νεαρό παιδί. Με νοικιασμένο το αμάξι, με νοικιασμένο το αμάξι. ‘Επειδή δεν έχουνε, να μετακινηθούν’ λέει ‘ο κόσμος, είμαι οδηγός στο γραφείο του’. Και αυτός μας γύρισε πάλι εκεί».

Ο καταγγέλλων, που είχε άρρωστη τη κόρη του, βάζει στο κάδρο ένα ακόμα πρόσωπο. Μια γυναίκα, την οποία συνάντησε στο μοναστήρι της Παλιάς Πεντέλης, η οποία του σύστησε τον Κόντο.

«Ήταν μια γυναίκα, ήταν ξανθιά αυτή η γυναίκα, με ένα παιδί, μας είπε ‘θα πάτε στο Κορωπί, ο γιατρός είναι από Ελβετία, έχει σπουδάσει στην Αμερική και τώρα είναι νούμερο 1 εδώ στην Ελλάδα. Έχει και ιατρείο στην Λεωφόρο Συγγρού’».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ψευτογιατρός, τον έπεισε ότι η κόρη του πάσχει από καρκίνο, ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημα υγείας ήταν κάτι τελείως διαφορετικό και πιο απλό.

«Κανονικός γιατρός ήταν. Ο κύριος Κόντος μας είδε και μας λέει ‘θα κάνουμε κάποιες εξετάσεις, θα γίνουν έξω, θα τα στείλω εγώ στην Ελβετία’ λέει ‘και κοστίζουν περίπου 2.000. θα μας δώσεις τα λεφτά’, λέει και πήρε αίμα του παιδιού, τα πάντα και μετά από 15 μέρες μου λέει ‘ναι έχει καρκίνο, θα σου γράψω κάτι χάπια και κάτι βιταμίνες και δύο μήνες τι θα κάνει’».

Το νεαρό κορίτσι, 14 ετών τότε, μετά από ένα μήνα κι ενώ λάμβανε τη θεραπεία του ψευτογιατρού, άρχισε να χειροτερεύει. Χρειάζεται έξτρα θεραπεία, αποφάνθηκε ο 47χρονος. Χάπια από την Αμερική που κοστίζουν 1.000 ευρώ.

«Του δίνουμε τα 1.000 ευρώ, δηλαδή πάει 3.000 ευρώ. Τώρα το παιδί μου ζει. Μας κατάστρεψε, ευτυχώς που η κόρη μου είναι καλά».

Τον βρήκε τυχαία και την “πάτησε

Στην περίπτωση του άνδρα που ακολουθεί, η συνάντηση με τον 47χρονο ήταν τυχαία. Τον άκουσε να μιλά σ’ ένα ζευγάρι που καθόταν σε διπλανό τραπέζι σε καφέ στο Κολωνάκι και να τους δίνει συμβουλές.

«Τυχαία τον είδα και λέω στην γυναίκα μου ‘να τος! αυτός είναι, ο απατεώνας’. Συναντηθήκαμε στο Κολωνάκι σε άλλο τραπέζι δίπλα και μίλαγε πάλι με ένα ζευγάρι. Εγώ αντιμετώπιζα κάποιο θέμα. Αυτός μου έλεγε ότι είναι από την Ζυρίχη, ότι έχει πάει Ελβετία, εκεί σε ένα μεγάλο ιατρικό κέντρο είναι μέτοχος».

Η επαφή τους κράτησε μία μόνο εβδομάδα. Κι όμως, στα δύο ραντεβού που πρόλαβαν να κάνουν, ο ψευτογιατρός πρόλαβε να του πάρει 1.500 ευρώ, κι ύστερα έγινε «καπνός».

«Του είχα δώσει εγώ 1,5 χιλιάρικο που μου ζήταγε».

Το βέβαιο είναι ότι οι αρχές αναζητούν πιθανούς συνεργούς του ψευτογιατρού, καθώς κάθε μέρα προκύπτει και ένα νέο πρόσωπο με συγκεκριμένο ρόλο, από τις καταγγελίες των θυμάτων του 47χρονου.