• 10 Μαΐου, 2021

Μαυροβούνιο: Χιλιάδες πιστοί συνωστίζονται σε κηδεία επισκόπου που πέθανε από κοροναϊό- Φιλούν το σώμα του νεκρού! (vid)

 Μαυροβούνιο: Χιλιάδες πιστοί συνωστίζονται σε κηδεία επισκόπου που πέθανε από κοροναϊό- Φιλούν το σώμα του νεκρού! (vid)

Συγκλονιστικό βίντεο που επιβεβαιώνει την δύναμη της προκατάληψης και την προπαγάνδα των αρνητών του Covid. Στο Μαυροβούνιο, μια χώρα 620.000 κατοίκων, ο θάνατος ενός γνωστού επισκόπου προκάλεσε ένα συλλαλητήριο συνωστισμού.

Η χώρα έχει σημειώσει έως τώρα πάνω από 20.000 κρούσματα με περίπου 330 θανάτους! Πρόσφατα δικαστήριο αποφάσισε να μην επιβάλλει ποινές σε ορθόδοξους ιερείς που λειτούργησαν μέσα σε καραντίνα και τους απελεύθερωσε, γεγονός που προκάλεσε την χαρά των πιστών, όπως συνέβη και με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας.

Ο θάνατος, ωστόσο, του επισκόπου δεν προκάλεσε μόνο συλλαλητήριο αλλά χιλιάδες πιστοί έσπευσαν να φιλήσουν τη σορό. Χρήσιμη πληροφορία; Ο επίσκοπος πέθανε από κορονσϊό!

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος εκοιμήθη, σε ηλικία 82 ετών, μετά από μία μάχη τριών εβδομάδων που έδωσε με τον κορονοϊό. Ο ιεράρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) βρέθηκε θετικός στο ιό στις 6 Οκτωβρίου και μερικές ημέρες αργότερα παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή και εισήχθη σε κλινική της Ποντγκόριτσα. Προχθές, σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται, εμφάνισε οξεία πνευμονία και σήμερα το πρωί κατέληξε.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος υπήρξε ηγετική μορφή της σερβικής Εκκλησίας. Ήταν από τους ιεράρχες με την καλύτερη μόρφωση. Σπούδασε θεολογία και κλασική φιλολογία στο Βελιγράδι και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Το 1973 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Μιλούσε πέντε γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά) και στα συγγράμματά του χρησιμοποιούσε την αρχαία ελληνική και τη λατινική γλώσσα.