• 28 Νοεμβρίου, 2021

Μαρτυρία από γειτόνισσα του Λιγνάδη: “Σύρθηκε στην πλατεία πισώπλατα μαχαιρωμένος”

 Μαρτυρία από γειτόνισσα του Λιγνάδη: “Σύρθηκε στην πλατεία πισώπλατα μαχαιρωμένος”

Ενα σοβαρό περιστατικό με τον Δημήτρη Λιγνάδη που έγινε πριν από 19 χρόνια “επανέρχεται” στην επικαιρότητα, καθώς «άγνωστος» είχε μαχαιρώσει τον σκηνοθέτη και ηθοποιό στο σπίτι του στην Κυψέλη. Στην εκπομπή του Open «Ευτυχείτε» σχολιάστηκε το περιστατικό του 2002 και στην κάμερα της εκπομπής μίλησε γυναίκα που διέμενε στη γειτονιά και ήταν παρούσα όταν ο σκηνοθέτης αιμόφυρτος ζήτησε βοήθεια.

Σύμφωνα τότε με το αστυνομικό δελτίο, ο «άγνωστος» εισέβαλλε στο σπίτι του σκηνοθέτη με ένα μαχαίρι και τραυμάτισε βαριά τον σκηνοθέτη με μαχαιριές στην πλάτη από τις οποίες κινδύνευσε να χάσει τον πνεύμονά του.

Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης

«Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες γι’ αυτή την ιστορία, δεν ξέρω τις λεπτομέρειες που κάποιος ίσως ήθελε να ακούσει, ξέρω όμως ότι κινδύνευσε χοντρά η ζωή μου. Με το που βγήκα από την Εντατική πήγα σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου Σωτηρία» είχε πει αργότερα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Στην κάμερα της εκπομπής του Open μίλησε μία γειτόνισσα του γνωστού σκηνοθέτη και θυμήθηκε το περιστατικό που είχε συγκλονίσει την γειτονιά: «Μας είχε συγκλονίσει. Είχε κατέβει ο κύριος Λιγνάδης μέσα στα αίματα, πισώπλατα μαχαιρωμένος και είχε έρθει μέχρι την πλατεία που είμαστε εμείς. Ήρθε για να ζητήσει βοήθεια. Εδώ τα μαγαζιά γύρω-γύρω πέσανε επάνω να τον βοηθήσουν, να δουν τι συμβαίνει μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Ήρθε, τον πήρε και τον πήγε στο νοσοκομείο. Βέβαια και τον είχα δει και κυκλοφορούσε εδώ στην περιοχή. Ήσυχος άνθρωπος, βέβαια στο σπίτι υπήρχε μεγάλη κινητικότητα, αλλά όλοι λέγαμε ότι είναι επειδή είναι γνωστός και η δουλειά του είναι να συναναστρέφεται με πολύ κόσμο. Ξέραμε ότι είναι δάσκαλος και δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι».