Γλυφάδα/Μακελειό: Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τον δράστη- Η ανακοίνωση του Σπύρου Καρνέση

 Γλυφάδα/Μακελειό: Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τον δράστη- Η ανακοίνωση του Σπύρου Καρνέση

Ο 70χρονος δράστης του μακελειού (σκότωσε τρεις ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει) στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα εργαζόταν ως επιστάτης σε νησί της οικογένειας στο σύμπλεγμα Πεταλιοί και απολύθηκε πριν από άγνωστο χρονικό διάστημα. Ήταν κοντά στην οικογένεια Καρνέση για χρόνια. Τα θύματα της ένοπλης επίθεσης είναι: η Μαρία Καρνέση (αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), ο Αντώνης Βλασσάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση και CEO της ναυτιλιακής) και ο Ηλίας Κουκουλάρης (πρώην καπετάνιος και υπάλληλος).

Σύμφωνα με το mega ο κύριος στόχος του δράστη ήταν η Μαρία Καρνέση. Μάλιστα όπως μεταδίδει όταν έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και άρχισαν οι υπάλληλοι να κατεβαίνουν από τους ορόφους της εταιρείας, το πτώμα του καπετάνιου, Ηλία Κουκουλάρη και του Αντώνη Βλασσάκη ήταν σε ορατό σημείο στον ημιώροφο.

  • «Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. Τι πας να κάνεις τον ρώτησα. Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω, μου είπε. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ, συνέχισε νευριασμένος. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους, μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο Ηλίας Κουκουλάρης, ο καπετάνιος, όταν πήγε να επιτεθεί ο δράστης στην Μαρία Καρνέση πήγε να τον αφοπλίσει και έτσι δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά. Στη συνέχεια η Μαρία Καρνέση κλειδώθηκε στο γραφείο της και ο ένας από τους τέσσερις πυροβολισμούς που ακούστηκαν ήταν στην πόρτα του γραφείου για να εισβάλει ο δράστης.

Όσον αφορά στον 70χρονο δράστη, σύμφωνα με το Mega, ήταν εδώ και χρόνια υπό την προστασία της μητέρας Καρνέση.

Φθάνοντας στο σήμερα, δεν είναι σαφές τι ακριβώς έχει γίνει. Σύμφωνα με πληρφορίες ο 70χρονος είχε στους Πεταλιούς ακόμα δύο – τρεις συνεργάτες -που ήταν πρώην ναυτικοί που τον βοηθούσαν στην φροντίδα της μητέρα Καρνέση.

Φαίνεται ότι κάποιο από τα θύματα, τις τελευταίες εβδομάδες, έκανε την ενέργεια να πάρει πίσω τους εργαζόμενους με την επίκληση ότι κάποιος από τους αλλοδαπούς που εργαζόταν στους Πεταλιούς, εργαζόταν και σε κάποιο γιοτ ενός εκ των φονευθέντων.

  • «Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει στην Ελλάδα το 1980. Έχει έρθει από 25 χρονών στην Ελλάδα και έχει μείνει εδώ», λέει στο Mega φίλος του δράστη.

«Όποιον και να ρωτήσεις εδώ στο Μαρμάρι θα πάθεις πλάκα. Τι να σου πει ο κόσμος; Αυτός ο άνθρωπος έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί δεν είχε οικογένεια, η οικογένεια του ήταν κάτω στην Αίγυπτο και προσπαθούσε να βοηθήσει κόσμο, έδινε λεφτά, έδωσε στις ομάδες ποδοσφαίρου. Έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί είχε ανάγκη τότε με την κρίση να δίνει κάτι για να βοηθάει τον κόσμο. Να πας στο Μαρμάρι στους χίλιους κάτοικους που έχει, δεν θα σου πει ένας μισή στραβή κουβέντα γι’ αυτόν τον άνθρωπο».

O δράστης είχε έρθει στην Ελλάδα το 1980.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπερευαίσθητος, ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, δεν μπορώ να φανταστώ πως έγινε αυτό, βοηθούσε, δεν μπορείς να φανταστείς πως βοηθούσε, γιατί δεν είχε οικογένεια εδώ και μάλιστα ξέρω ότι βοηθούσε και τα αδέλφια του εκεί στην Αίγυπτο που τα είχε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αδερφές του εφοπλιστή τού είχαν ζητήσει να φύγει με τον ίδιο τελικά να μπαίνει στην εταιρεία και να «θερίζει» με την καραμπίνα.

Κάτοικος στο Μαρμάρι που φιλοξενούσε κατά καιρούς τον 70χρονο δράστη μίλησε επίσης στο Mega:

«Έχουμε μείνει εδώ πέρα, ‘’παγωτό’’ όλοι. Βοηθούσε όλο τον κόσμο, φτωχούς, οι ομάδες, το ένα το άλλο. Έβλεπε στην τηλεόραση τα περιστατικά που γίνονται κάτω εκεί στην Ράφα και από εδώ και από εκεί και έκλαιγε: ‘’κλείσε την τηλεόραση’’, έλεγε. Εμάς ο άνθρωπος αυτός ήταν αδελφός μας. Ήταν της οικογένειας μας, τον ξέρω από το 1987 που πρωτοήρθαν εδώ, να αγοράσουν τα νησιά αυτή η εταιρεία. Απολύθηκε, πήρε την αποζημίωση του και την άλλη μέρα, τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, τον ξαναπήρε στην εταιρεία. Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; Δεν υπάρχει αυτό, ξέχασε το. Κάτι άλλο του έχουν κάνει, κάτι άλλο», είπε αρχικά.

«Ήταν εδώ στα νησιά και δίπλα στο μεγάλο αφεντικό πολύ. Είναι τόσο καιρό αυτή η απόλυση. Είναι εδώ και κανένα χρόνο αυτή η απόλυση που έχει γίνει. Απολύθηκε από την εταιρεία που ελέγχουν αυτοί οι δύο που σκότωσε πήρε αποζημίωση και μετά τον προσέλαβαν στην άλλη εταιρεία κανονικά ο καπετάν Σπύρος ο Καρνέσης πάλι, δεν είναι θέμα, το θέμα αυτό. Κάτι έχει γίνει που κάνεις δεν το ξέρει», πρόσθεσε.

Πάντως στην πρώτη ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης αναφέρει:

“Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Καπτα-Σπύρος Καρνέσης

Σχετικά Άρθρα